Compromís retrau a Educació que suprimisca unitats públiques i mantinga places concertades

  • Josep M. Panyella fa refrència al cas d'Ontinyent en la comissió d'Educació de les Corts

VilaWeb
Redacció
01.10.2014 - 19:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Corts van celebrar dimarts una comissió d’Educació, en què entre altres qüestions es van tractar les preguntes que la coalició havia formulat sobre la supressió d’unitats escolars a Ontinyent. El diputat d’aquesta formació, Josep M. Panyella, va acusar la Conselleria de beneficiar l’ensenyament privat en detriment de l’escola pública, i ho féu basant-se en l’actuació de l’administració a la capital de la Vall d’Albaida (vídeo).

Panyella va recordar que al mateix temps que s’eliminaven tres unitats a les escoles públiques d’Ontinyent ‘per un excés de vacants’ segons la Conselleria, es mantenien intactes les que s’oferien als col·legis concertats de la ciutat, on tenen seixanta-tres vacants segons les dades exposades pel diputat.

El representant de Compromís va remarcar també que la majoria de les unitats que s’han suprimit al País Valencià corresponen a línies en valencià, i que en alguns casos l’eliminació de places dels alumnes de tres anys condemnarà alguns centres a desaparéixer. És per això que Panyella va afirmar que les ‘retallades’ efectuades per l’administració han estat selectives contra alguns centres concrets.

A la sessió hi van assistir la secretària d’organització de Compromís per Ontinyent Sílvia Urenya, el secretari comarcal Vicent Xavier Vila i el portaveu Joan Gilabert, qui consideren que el govern continua sense escoltar les reclamacions de la comunitat educativa i que ‘ni la consellera Català i ni el PP creuen en l’educació pública i en valencià com una ferramenta de futur per als xiquets valencians’.

Es dóna la circumstància que el mateix dimarts, el secretari d’Educació de la Conselleria, Manuel Tomàs, va suspendre una reunió que tenia concertada amb el batle i el regidor d’Educació d’Ontinyent. Tomàs va substituir el mes de juliol passat Rafael Carbonell, qui ja havia ajornat dues reunions abans de la seua dimissió.

Informació relacionada amb les tancades a les escoles Bonavista i Martínez Valls d’Ontinyent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any