David Fernàndez: ‘Tot continua endavant i, si no, que vinguin’

  • El portaveu de la CUP crida a la mobilització i la 'insubmissió' enfront d'un TC 'sense reconeixement ni autoritat'

VilaWeb
ACN
30.09.2014 - 13:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La CUP no vol ‘ni un pas enrere’ en la consulta del 9 de novembre. La suspensió cautelar del decret de convocatòria i la llei de consultes per part del Tribunal Constitucional espanyol no consideren que sigui motiu de campanya. Ni, fins i tot, les mesures que puguin aplicar-se arran de la sentència que el tribunal haurà d’emetre més endavant. El diputat i portaveu de la formació, David Fernández, després de la junta de portaveus, ha volgut esperonar els catalans a continuar endavant ‘digui què digui el TC’. ‘Tot va endavant, continuem fent la campanya de la consulta. I si no, que vinguin’, ha reblat, contundent. Per la CUP, el Constitucional espanyol és un tribunal que no mereix ni ‘reconeixement ni autoritat’.

Heus ací la intervenció íntegra de Fernàndez a Antena 3:

Ací podeu veure el vídeo de la intervenció de Fernàndez:

David Fernández ha parlat per als mitjans en sortint de la junta de portaveus parlamentaris que havia decidit de reclamar l’aixecament de la suspensió del 9-N al Tribunal Constitucional espanyol: ‘Aquest procés depèn absolutament de nosaltres mateixos’, ha dit. Per això que, com a resposta immediata, ha volgut fer ‘una crida explícita a la mobilització’, aquest vespre, contra les accions del govern espanyol i el TC.

A més, la CUP vol que es passi per alt completament allò que pugui prohibir l’estat: ‘Ens declarem absolutament insubmisos i insubordinats al TC. Si ja no li teníem respecte ni credibilitat, des d’ahir, quan va suspendre “de facto” la democràcia per al nostre poble, no té cap mena de reconeixement ni autoritat.’ Per Fernàndez, la suspensió no implica pas canvi de plans: ‘Per nosaltres, tot va endavant; demà aprovarem la comissió de control i continuem fent la campanya de la consulta digui què digui el TC. I, si no, que vinguin.’

Pel que fa a la reacció del conjunt de forces polítiques favorables al 9-N, Fernàndez ha defensat de continuar una estratègia de contacte constant. ‘És obvi que ben aviat hi haurà d’haver una reunió’, ha dit. I ha reconegut que, de moment, només hi havia una suspensió cautelar i administrativa, i no una ‘resolució argumentada jurídicament’. Però aquest calendari, ha dit, ‘ens preocupa més aviat poc’.

La CUP vol ‘coordinar la resposta cada dia’ entre els partits del 9-N: ‘Cada dia passaran coses; el cop d’estat o l’estat de cop es desplegarà contra la consulta. No tenim intenció de fer cap pas enrere.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any