Tomben l’estàtua de Jordi Pujol a Premià de Dalt

VilaWeb
Redacció
30.09.2014 - 10:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’estàtua de l’ex-president Jordi Pujol a Premià de Dalt, al Maresme, ha aparegut tombada a terra, segons que ha informat Ràdio Premià de Mar. Fa pocs dies el grup municipal del PSC havia demanat que es retirés l’escultura, arran de la confessió de l’ex-president d’haver tingut diners en un compte estranger sense declarar. Tanmateix, la comissió d’honors i distincions va decidir per unanimitat de mantenir el monument a Pujol i el nom de la plaça.

La vigília de l’Onze de Setembre l’estàtua de Pujol ja va aparèixer tacada de pintura, encara visible a l’entorn de Can Verboom on s’ubica. També la placa commemorativa té escrits insults dirigits a l’expresident. L’Ajuntament de Premià de Dalt ha condemnat els fets i ja ha retirat l’estàtua per analitzar els danys que ha patit. La previsió és reparar-la i tornar-la al seu lloc en els pròxims dies.

El consistori veu els atacs contra l’estàtua de Jordi Pujol com un atac al procés català: ‘Casualment, tots els atacs s’han produït coincidint amb temes nacionals de primer nivell, la vigília de la Diada i el mateix dia que el Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment la llei de consultes’, recorda en un comunicat.

A banda de l’estàtua, Jordi Pujol és fill adoptiu de Premià de Dalt i dóna nom a la plaça on s’ubica l’escultura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any