La Guerra de Successió al Poal i el barroc, temes de la Jornades Europees del Patrimoni al Pla d’Urgell

  • Organitzades pel Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà i l'Ajuntament del Poal

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
29.09.2014 - 08:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una quarantena de persones han participat en les Jornades Europees del Patrimoni que, al Pla d’Urgell, s’han centrat al Poal. El record dels germans Desvalls, herois de la Guerra de Successió, i el patrimoni arquitectònic i artístic del barroc han estat els temes de la jornada.

Una jornada que ha començat a l’església parroquial de Sant Joan Baptista, ha seguit amb la visita a Cal Castell, inclosa dins les Rutes 1714. La casa era propietat dels germans Desvalls, Antoni i Manuel. A continuació s’han visitat diverses cases del segle XVIII com Cal Puig, Cal Francès i ha acabat a la Creu de Terme on s’ha posat especial atenció en el capitell que la sosté possiblement del segles XVI o XVII.

La visita ha estat conduïda per Joan Yeguas, historiador de l’art del Museu Nacional d’Art de Catalunya i president de Mascançà, Rafel Panadés impulsor de la Ruta i alcalde del Poal, Miquel Ardèvol, ex-alcalde i restaurador de l’església parroquial i Josep Miret, actual propietari de Cal Castell.

L’activitat ha estat organitzada pel Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i l’Ajuntament del Poal. L’acte formava part de les Jornades Europees del Patrimoni, que pretenen reivindicar el valor del patrimoni a tot el continent. Aquest 2014 hi havia organitzades 370 activitats en 237 pobles de Catalunya que es celebren durant els tres dies del cap de setmana (26, 27 i 28 de setembre). El Pla d’Urgell és el tercer cop que es fa ressò de les Jornades. L’any passat va organitzar-se al Palau d’Anglesola i Mollerussa i el 2012 a Linyola i Vilanova de Bellpuig.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum del Poal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any