El govern presenta el ‘Llibre blanc’

  • Recull els informes del CATN i traça el camí cap a la creació de l'estat català

VilaWeb
Redacció
29.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui a les set del vespre el govern català presentarà el ‘Llibre blanc de la transició nacional a Catalunya’. La presentació anirà a càrrec del president del Consell Assessor de la Transició Nacional (CATN), Carles Viver Pi-Sunyer, i del president de la Generaltat, Artur Mas. Amb aquest llibre, de més de 1.300 pàgines, el govern assumeix la tasca feta pel CATN. Aquest organisme ha fet en un any divuit informes que en el llibre aniran acompanyats d’una síntesi, elaborada per la secretaria del consell.

Aquests informes se centren bàsicament en tres apartats: com fer la transició de comunitat autònoma a estat, quines estructures d’estat caldrà crear i com pot ser la relació de Catalunya amb Espanya, la Unió Europea i la comunitat internacional.

El CATN va ser creat amb la funció d’assessorar la Generalitat sobre les grans qüestions que tenen a veure amb el procés obert al Principat, i ha fet cinquanta-cinc reunions plenàries. Cap dels membres del consell no cobra pel fet de formar-ne part.

La setmana passada el president Mas va demanar als seus membres de continuar formant-ne part, després d’haver acabat la feina principal amb aquest ‘Llibre blanc’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any