Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  28.09.2014  20:22

Rajoy encarrega a Sáenz de Santamaría la custòdia de la bandera d'Espanya

Amb un decret publicat el dia abans de la convocatòria de la consulta catalana

Men?ame
 

La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, és des d'aquest cap de setmana la responsable de custodiar les competències en l'ús de la bandera espanyola i dels símbols d'Espanya. Aquesta competència no corresponia a cap membre de l'executiu espanyol, però ara ha quedat fixat per mitjà d'un decret publicat al BOE divendres (pdf). Aquesta decisió del president espanyol coincideix amb el moment de màxima tensió amb el govern de la Generalitat pel procés d'independència i la convocatòria formal de la consulta del 9 de novembre.

El text diu: 'Corresponen al Ministeri de Presidència la coordinació en els afers d'importància constitucional; l'exercici de les competències relacionades amb l'ús de la bandera, l'escut i més símbols nacionals.' Això vol dir que el departament que dirigeix Santamaría serà el responsable de controlar l'ús que es fa de la bandera espanyola, especialment a Catalunya, on hi ha molts ajuntaments que l'han retirada de la façana. De resultes d'aquest fet, la delegació del govern espanyol a Catalunya ha perseguit jurídicament aquests consistoris.