Bauzá s’agafa a la legitimitat de les urnes per continuar aplicant el TIL

  • El president del govern de les Illes diu que compleix un compromís electoral

VilaWeb
Redacció
28.09.2014 - 18:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enmig de la polèmica sobre la legitimitat de les urnes en relació amb la convocatòria de la consulta del 9 de novembre al Principat, el president del govern balear, José Ramón Bauzá, s’ha referit d’aquesta manera al decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL): ‘L’executiu balear té la legitimitat de les urnes per a decidir si aplica el seu compromís electoral.’ Així, a diferència dels membres del govern espanyol, també del PP, que apel·len reiteradament a la legalitat espanyola quan es refereixen al procés sobiranista de Catalunya, Bauzá ha subratllat que l’aplicació del TIL, declarat nul, respon al compliment d’un compromís electoral.

Si dilluns passat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) va declarar nul el TIL (llegiu la sentència ací), dimecres va fer un segon pronunciament per a suspendre cautelarment el decret i, d’aquesta manera, assegurar que el govern no l’apliqués. Tanmateix, l’executiu de José Ramón Bauzá ha dit i repetit que pensa continuar aplicant el TIL perquè, segons ell, garanteix una millor educació.

Respecte de les resolucions judicials, el president ha dit avui que el govern interposarà un recurs contra la sentència que declara nul el TIL davant del Tribunal Suprem i un altre davant del Tribunal Superior de Justícia. ‘En aquests moments són els serveis jurídics de les Illes que, d’acord amb allò que considerin oportú, ens faran una proposta i nosaltres decidirem’, ha explicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any