Rivera titlla de ‘frau a la democràcia’ el decret de convocatòria del 9-N

  • El president de Ciutadans assegura que 'l'única sortida de Mas és convocar eleccions anticipades'

VilaWeb
Redacció
27.09.2014 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha titllat de ‘frau democràtic’ el decret que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha firmat aquest dissabte per convocar la consulta el 9 de novembre . ‘Només compartim que avui és un dia històric, d’una irresponsabilitat històrica’, ha criticat Rivera qui ha avançat que el seu partit no participarà en la campanya del 9-N perquè considera que és un ‘simulacre de democràcia’ i ha fet una crida als votants, simpatitzants i a la ciutadania perquè tampoc hi participin. ‘Tot això serveix per tapar la corrupció de convergència amb una gran estelada’, ha etzibat Rivera per acabar demanant a Mas que ‘convoqui eleccions anticipades’.

Rivera ha cridat als seus votants, simpatitzants i a la ciutadania en general a no participar a la consulta del 9-N ja que per ell és un ‘frau a la democràcia’ i ha reiterat que és ‘inconstitucional’. En aquest sentit, ha demanat a Mas que ‘si vol sortir del carrer sense sortida, busqui la única sortida democràtica’ i que ‘convoqui eleccions anticipades’.

‘La història jutjarà a aquells qui han intentat dividir als catalans i treure’ls de la Unió Europea’, ha sentenciat Rivera, qui ha considerat que després de firmar el decret de convocatòria aquest dissabte, Mas ‘ha firmat la seva mort política’.

Alhora, el líder de C’s ha recordat que el seu partit no participarà a la campanya del 9-N ni en un ‘simulacre de democràcia amb ‘papeletes’ de cartró’.

Durant la roda de premsa, Rivera també ha fet referència a la compareixença de l’expresident Jordi Pujol al Parlament i, en aquest sentit, el president de Ciutadans ha dit que ‘tot això serveix per tapar la corrupció de convergència amb una gran estelada’.

Finalment, Rivera ha demanat als catalans ‘tranquil·litat’ i ‘calma’ perquè ‘venen temps complicats en els què alguns fingiran ser democràtics anant contra la democràcia’. Després, dirigint-se als espanyols ha recordat que hi ha ‘un grup parlamentari’ que ‘comparteix un projecte espanyol i que defensarà les lleis i la democràcia a Catalunya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any