Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  27.09.2014  10:46

Els ciutadans podran votar anticipadament en la consulta entre el 20 i el 25 d'octubre

Aquest és un dels articles del decret de convocatòria que ha signat Mas poc després de les 10.30

Men?ame
 

Els ciutadans podran votar anticipadament en la consulta del 9 de novembre entre el 20 i el 25 d'octubre, segons un dels articles del decret de convocatòria que ha signat el president de la Generalitat, Artur Mas, passades les 10.30 hores. Aquesta és la modalitat de vot anomenada "per dipòsit", que suma a la presencial. El secretari del Govern, Jordi Baiget, ha estat l'encarregat de fer lectura del decret, que també inclou la crida a participar en la consulta els majors de 16 el dia de la votació presencial i que tinguin la condició política de catalans. Mas ha signat el decret envoltat del seu Govern, de la presidenta del Parlament i la mesa i dels representants de CiU, ERC i CUP.

La Llei de consultes ja ha entrat en vigor després de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). L'edició d'aquest dissabte ja inclou la normativa a l'espera que el president de la Generalitat, Artur Mas, signi el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre. L'edició només inclou una única disposició del Departament de Presidència amb aquest enunciat: "Llei 10/2014, del 26 de setembre, de consultes populars no referendàries i d'altres formes de participació ciutadana". Es tracta d'una publicació extraordinària, ja que ordinàriament el DOGC es publica de dilluns a divendres no festius.