Rajoy creu que Artur Mas s’ha ficat en un embolic i reitera que l’estat no es farà enrere

  • El president espanyol assegura des de la Gran Muralla xinesa que afronta el procés amb tranquil·litat

VilaWeb
ACN
27.09.2014 - 09:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest dissabte, coincidint amb el dia de la signatura del decret de convocatòria del 9-N, que Artur Mas ‘s’ha posat en un embolic’ per haver seguit l’agenda que li marcaven els independentistes, i ha reiterat que el seu executiu no farà marxa enrere a l’hora d’utilitzar els seus instruments per impedir la consulta. Ho ha dit en una conversa informal amb els periodistes que ha tingut lloc a la Gran Muralla de Xina, país on es troba de visita oficial. ‘Ell s’ha posat sol en un embolic. Ja el vam avisar del que passaria que és el que sempre hem dit. Suposo que ell pensava que recularíem, però farem el que vam dir’, ha sentenciat.

El president espanyol s’ha mostrat tranquil i convençut que Artur Mas no incomplirà la suspensió de la Llei de consultes i del decret de convocatòria per part del Tribunal Constitucional, però no ha aventurat quines poden ser les sortides que, al seu entendre, pot buscar el president de la Generalitat després del 9-N. A partir d’aquí ‘tot són especulacions’, ha afirmat. En tot cas ha reiterat que Mas ‘el que no pot fer és incomplir la Llei i pretendre liquidar la sobirania d’un país, perquè això no és possible ni ara ni mai’. 

El president espanyol retorna aquest mateix dissabte al vespre La Moncloa. Signarà ell mateix els recursos d’inconstitucionalitat que l’executiu espanyol aprovarà dilluns en un consell de ministres extraordinari, i que arribaran al Tribunal Constitucional possiblement el mateix dilluns. Un cop al Registre del TC, el govern espanyol només espera el moment de l’admissió a tràmit dels recursos -podria ser en les hores següents a través d’una reunió extraordinària del ple del l’alt tribunal- i la suspensió automàtica que compota aquest pas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any