De l’escola als escenaris: estudiar i cantar en valencià

  • Xavi Sarrià parla aquest dissabte a Ontinyent sobre la repercussió de l'escola en valencià en l'auge actual de grups en la nostra llengua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.09.2014 - 00:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb la xarrada d’aquest dissabte del músic i escriptor Xavi Sarrià s’enceta el programa organitzat per l’associació Muntis amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent que oferirà durant el darrer trimestre de l’any tot d’activitats reivindicatives de l’ensenyament en valencià. El cantant d’Obrint Pas parlarà sobre ‘L’escola valenciana i l’auge de la música en català al País Valencià’, a les 19.00 a Ca la Mera, al barri de Sant Rafel de la capital de la Vall d’Albaida.

El programa d’activitats, titulat ‘L’escola valenciana, la nostra escola’, tindrà continuació amb l’exposició ‘Ensenyar valencià en temps difícils. Carles Salvador i Enric Matalí‘, instal·lada amb la col·laboració de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià. i que podrà visitar-se del 30 de setembre al 5 d’octubre al Palau dels Barons de Santa Bàrbara.

També per a la setmana que ve hi ha prevista la presentació del disc ‘Wegener’, un treball conjunt d’Hugo Mas i d’Arthur Caravan, en un concert a la sala multiusos d’Ontinyent, divendres 3 d’octubre a les 23.00. Les entrades seran a vuit euros en taquilla i sis les anticipades (ja disponibles a les oficines i la web de Caixa Ontinyent).


En aquesta àmplia programació hi té també cabuda la Universitat de València, en col·laboració amb la qual es farà dijous 18 d’octubre al campus d’Ontinyent una xarrada a càrrec del director de l’Escola la Gavina, Albert Dasí, qui explicarà les experiències de les escoles cooperatives al País Valencià. La participació de la Universitat de València tindrà continuïtat amb una altra xarrada, en aquest cas del professor Joan Borja del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant, i amb un acte en homenatge al col·lectiu Balarma, el grup de mestres que va impulsat i iniciar l’ensenyament en valencià a Ontinyent.



El 14 de novembre, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, el protagonista Josep Lluís Albinyana, qui fou president del Consell pre-autonòmic del País Valencià i que parlarà sobre la situació de l’ensenyament en aquell moment i les iniciatives que es mamprengueren per a implantar l’escola en valencià.



La cloenda del programa serà el 12 de desembre, amb un concert especial d’Andreu Valor qui presentarà el seu darrer disc ‘Malgrat la pluja’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any