864 ajuntaments i 37 consells comarcals ja han confirmat plens de suport a la consulta del 9-N

  • Mas rebrà els acords el 4 d'octubre en la concentració de batlles 'més nombrosa de la democràcia'

VilaWeb
ACN
25.09.2014 - 19:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

864 ajuntaments de Catalunya (el 91,23% del total i representatius del 82,23% de la població catalana) ja han celebrat o han confirmat la seva intenció de celebrar plens extraordinaris per aprovar la moció que proposa donar suport a la convocatòria del 9-N en virtut de la Llei de Consultes, així com per facilitar els recursos necessaris per fer-la. També es fan plens extraordinaris a 37 Consells Comarcals i a les 4 diputacions. Els plens van començar el 22 de setembre passat i s’aniran fent en el decurs dels pròxims dies. El text de la moció ha estat pactat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i pels partits CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP.

Un cop els plens extraordinaris aproven els acords s’han de comunicar en un termini de 5 dies al president de la Generalitat, a la presidenta del Parlament i als grups parlamentaris. Els seran lliurats pels mateixos alcaldes en un acte que tindrà lloc al Palau de la Generalitat el dissabte 4 d’octubre, en la que, segons els organitzadors, serà la concentració de batlles catalans “més nombrosa de la democràcia”.

L’AMI i l’ACM trametran les actes de forma conjunta al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la Unió Europea i al president de la Comissió Europea.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any