Mas apel·la al ‘coratge i l’astúcia’ just abans de convocar el 9-N

  • El president advoca per l'habilitat per poder tirar endavant la consulta

VilaWeb
ACN/Redacció
25.09.2014 - 17:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que la combinació del ‘coratge i l’astúcia’ pot comportar que el que té menys força se’n surti en relació al procés que viu Catalunya i a la convocatòria de la consulta del 9-N poques hores després que hagi comunicat que es farà dissabte. En un discurs a l’Ajuntament de Golmés (Pla d’Urgell), Mas també ha dit que ‘David no va vèncer Goliat perquè era molt fort, sinó perquè era molt astut i molt hàbil’ després que el govern espanyol hagi assegurat que respondran amb agilitat i celeritat a la convocatòria de la consulta. Mas ha rebut crits de suport demanant-li que ‘no afluixi’ per part dels veïns del municipi.

En el primer acte públic que ha fet el president Mas després de comunicar que dissabte convocarà la consulta del 9-N, ha reconegut que ha tot arreu on va li demanen que tingui ”coratge i que hem de ser valents”. A Golmés no ha estat una excepció, ha afegit, i ha remarcat que ”accepto el repte, ja ho veieu”. En aquest sentit, ha destacat que a més a més del coratge i la valentia cal ”tota l’habilitat i astúcia possible” perquè ”l’adversari al que ens enfrontem tots plegats és més poderós que nosaltres i David no va vèncer Goliat perquè era molt fort sinó perquè era molt astut i molt hàbil”.

Mas ha considerat que el moment actual es caracteritza per una ”sintonia gran” entre la població mobilitzada, la societat civil organitzada i les institucions del país com els ajuntaments. En aquest sentit, ha fet referència al fet que molts ajuntaments del país s’estiguin mobilitzant aquests dies per donar suport a la Llei i la convocatòria de la consulta del 9-N que ha de servir per decidir el futur polític de Catalunya. Segons Mas, la combinació de tot això, juntament amb ”una bona manera de fer les coses”, és ”una formula que pot tenir èxit”.

El president ha dit que confia que serà així, perquè d’aquesta manera ”pot ser un orgull i una bona llavor plantada per als catalans d’avui i demà”. Finalment, Mas ha encoratjat a que a seguir així al consistori i els veïns que l’han rebut a Golmés per tal de ”no descarrilar del camí que hem traçat per arribar a ser un país millor, amb les capacitats de decisió i instruments que li fan falta per ser-ho”.

Mas ha pronunciat aquest breu discurs a l’Ajuntament de Golmés, després de reunir-se durant uns minuts amb l’alcalde, Jordi Calvís. A l’arribada al poble una cinquantena de veïns l’han rebut amb crits de suport i ànims. Quan Mas ha sortit de l’Ajuntament s’ha dirigit a aquest grup de veïns i els ha donat gràcies pel suport ”pels moments delicats que travessem”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any