El parlament designarà els set membres de la comissió de control de la consulta

  • Els candidats hauran de ser votats favorablement pels 81 diputats que suposen les tres cinquenes parts de la cambra catalana

VilaWeb
ACN
23.09.2014 - 13:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pròxim ple del parlament de l’1, 2 i 3 d’octubre nomenarà els set juristes i politòlegs ‘de prestigi reconegut’ que han de garantir que totes les consultes populars compleixin la Llei de consultes aprovada divendres passat. La majoria de membres d’aquesta comissió han de ser juristes i han d’estar designats per una majoria qualificada de tres cinquenes parts del ple del parlament, és a dir un mínim de 81 diputats.

Aquest serà el primer cop que es desplegarà una de les consignes inclosa a la Llei de consultes, donant així vigència a la norma. És, per tant, previsible que abans de la votació dels membres de la comissió de control s’hagi publicat la llei al Diari Oficial de la Generalitat.

Els membres de la comissió seran proposats pels grups parlamentaris i han de ser nomenats en el termini d’un mes des de l’entrada en vigor de la llei. El president i el secretari seran nomenats per la majoria dels components de la comissió de control i han de ser designats en els 15 dies posteriors al nomenament. Aquests càrrecs es renovaran a l’inici de cada legislatura.

Algunes de les seves funcions són, principalment, resoldre els recursos interposats contra les decisions de les comissions d’investigació en un màxim de tres dies, dictar instruccions vinculants i públiques aplicables a diferents consultes, supervisar les llistes de persones cridades a participar i la utilització de mitjans electrònics o declarar el resultat de les consultes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any