El Tribunal Superior anul·la el decret del TIL a les Illes

  • El text va ser aprovat l'any passat pel govern Bauzá i els sindicats el van impugnar perquè consideraren que vulnerava drets dels docents

VilaWeb
Redacció
23.09.2014 - 10:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha declarat nul (llegiu la sentència ací) el decret de trilingüisme a les escoles, aprovat pel president del govern de les Illes, José Ramón Bauzá. La sala del contenciós administratiu del tribunal ha emès tres sentències en què estima els recursos presentats per CCOO, STEI i UGT i declara nul el decret del consell de govern que regula el Tractament Integrat de Llengües (TIL) als centres educatius no universitaris. El text va ser aprovat el 13 d’abril de l’any passat i els sindicats van presentar-hi recursos perquè consideraren que vulnerava drets dels professors.

Segons els cinc magistrats del tribunal, que han votat unànimement els tres dictàmens, el govern va eludir l’obligació de sol·licitar un informe a la Universitat de les Illes Balears (UIB), tal com estableix l’estatut d’autonomia, que institueix la universitat com a òrgan consultiu preceptiu en tot allò que faci referència a la regulació de la llengua catalana.

El tribunal considera també que la memòria d’anàlisi d’impacte normatiu presentada pel govern de Bauzá era insuficient per a aprovar el decret.

Aquests tres dictàmens del TSJIB es poden impugnar mitjançant un recurs al Tribunal Suprem.

VÍDEO: ‘El TIL és una versió revisada i ampliada del decret de Nova Planta’ [Entrevista a Jaume Oliver, mestre del col·legi Pius XII de Palma]

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any