Forcadell: ‘Teníem la majoria social i parlamentària, i ara tenim l’instrument per a poder votar el 9-N’

  • Muriel Casals diu que els partits sobiranistes han estat a l'altura de la V de l'Onze de Setembre

VilaWeb
ACN
19.09.2014 - 20:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha abandonat la tribuna de convidats del parlament contenta després d’assistir a l’aprovació de la llei de consultes, la norma legal sobre la que se sustentarà el 9-N. ‘Teníem la majoria social i parlamentària i, ara, tenim l’instrument per poder votar el 9 de novembre’, ha destacat. Ja a fora del Palau del Parlament s’ha dirigit als centenars de manifestants que s’han aplegat davant l’edifici per llençar-los un missatge optimista.

‘L’Onze de Setembre vam fer la V de votar i de voluntat i el 9 de novembre farem la V de victòria, perquè votarem i guanyarem’, ha exclamat. ‘Però per aconseguir-ho hem de continuar treballant tots junts’, ha afegit.

Per la seva banda, la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha celebrat l’aprovació de la llei per una ‘amplíssima majoria’ dels diputats. Casals ha destacat que els partits sobiranistes catalans han estat ‘a l’alçada’ del clam popular que els ciutadans catalans van expressar durant el darrer Onze de Setembre. En unes declaracions al Parlament després de la votació, la presidenta d’Òmnium s’ha mostrat confiada que el govern espanyol actuarà d’acord amb les ‘normes de la democràcia’ i, per tant, respectarà la voluntat del Parlament i permetrà la consulta.

‘No ens negaran el dret a exercir la democràcia, volem expressar els nostres desitjos a través de les urnes’, ha sentenciat. ‘Sento molta alegria i satisfacció. Aquest és un pas més, un pas important. Avui tenim la llei per fer la consulta el 9-N’, ha celebrat la presidenta d’Òmnium. ‘Ara toca aplicar la llei. Tenim la voluntat popular, tenim la voluntat política i tenim la llei. Els polítics tenen un mandat i l’han de complir’, ha apuntat Casals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any