Bocairent vota diumenge si canvia a cap de setmana les festes de Sant Blai

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.09.2014 - 18:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diumege que ve, 21 de setembre, els veïns de Bocairent poden participar en una consulta per a decidir la data de celebració de les festes patronals de Sant Blai. Després que es votara fa uns anys, i sobretot, després que en les darreres festes es realitzara una campanya mitjançant change.org per a reclamar el canvi en les dates, s’ha decidit finalment de fer una consulta ofical.

Diumenge podran votar tots els empadronats a Bocairent majors de divuit anys, i també aquelles persones que no ho estiguen però que són festers. La votació l’han poguda fer per correu aquells veïns que ho han demanat.

En la consulta es pregunta si es vol traslladar les festes de Sant Blai a cap de setmana, amb tres possibles respostes: sí, no i en blanc. I independentment del sentit del vot, s’haurà de triar entre tres opcions que apareixen a les paperetes:
1. Que dos d’aquests dies de festes: l’Entrada, Sant Blai, Moros i Cristians o Sant Crist, coincidisquen necessàriament en cap de setmana.
2. Que l’Entrada siga dissabte i Sant Blai diumenge.
3. Que l’Entrada siga divendres i Sant Blai dissabte.

El resultat s’aplicarà ja a les festes de 2015, per això la votació es fa ara, per tal que les comparses tinguen temps d’adaptar-se al nou calendari si s’aprova l canvi.

El disseny de la consulta, la data i totes les qüestions bàsiques les ha organitzades i decidides una comissió on hi són representats l’Ajuntament, la Parròquia, la Junta de Festes, partits polítics, hostelers, comerciants i empresaris locals, entre més. La creació d’aquesta Comssió es va aprovar en un ple municipal amb els vots favorables a la consulta de PSOE i Compromís, i amb l’oposició del PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any