Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Dimarts  16.09.2014  20:00

300 contes per a un Tricentenari: De quan compare llop i comare guilla varen sembrar a mitges

VilaWeb publica enguany un conte tradicional cada dia, en vídeo, relatat pel rondallaire Albert Estengre

Men?ame
 

Un dia la guilla va proposar al llop de sembrar plegats, i que ja es repartirien la collita entre tots dos. Primer varen sembrar patates, i al cap d'un temps tenien un camp ple de mates exuberants! Quan va arribar l'hora de la collita, la guilla va proposar al llop de fer-ne dues meitats: la meitat de sobre per al llop, i la de sota terra per a ella. Com us podeu imaginar, el llop va acabar passant gana. Més endavant, quan la guilla va proposar de fer una nova sembra, el llop va acceptar amb la condició d'endur-se'n la part de sota terra. I sabeu què van plantar aleshores…? Així va anar: 'De quan compare llop i comare guilla varen sembrar a mitges'.

VilaWeb publica cada dia de l'any, de dilluns a dissabte, un conte tradicional del nostre país, en vídeo i per a tots els públics, explicat per Albert Estengre. Podeu seguir-los i comentar-los a les xarxes socials amb l'etiqueta #300contes.