Vídeo de Societat Civil Catalana pactant amb els grups nazis a Tarragona

  • A les imatges es veu José Domingo, de SCC i ex-Ciutadans, demanant a un grup de nazis de Democracia Nacional que dissimulin 'per la premsa' i que no entrin a la concentració 'en formació d'esquadra'

VilaWeb
Redacció
14.09.2014 - 20:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ha començat a circular un vídeo que permet de veure la complicitat entre els dirigents de SCC i els grups nazis, durant la concentració de Tarragona. S’hi veu José Domingo, ex-diputat de Ciutadans i un dels dirigents de SCC, parlant amb un grup de militants nazis, de Democracia Nacional, que s’acosten a la concentració. Domingo pacta amb ells que no entrin ‘en formació’ i que dissimulin la seva ideologia.

El dirigent de Societat Civil Catalana els demana que li facin el favor de no accedir a la concentració ‘en formació d’esquadra’, tot afirmant que la premsa espera aquesta imatge.

Finalment, després d’una discussió, els nazis accedeixen a fer allò que els diu Domingo, que repeteix unes quantes vegades que els ho demana per evitar una imatge que no volen que tingui la premsa. Acaben donant-se les gràcies abans que els mossos els controlin les motxilles.

El vídeo ha estat penjat pel partit Democracia Nacional.

_____________________________

Correu del senyor José Domingo sol·licitant el dret de rectificació respecte a aquesta notícia

La redacció de VilaWeb publica aquesta carta del Sr Jose Domingo, als efectes de compliment de la sentencia del Jutjat de primera Instancia numero 43 de Barcelona , expedient 539/2015 de 24 de juliol de 2015.

Carta enviada pel senyor José Domingo:

Sr. Director:

El pasado día 23 de abril, en el digital que usted dirige se publicó una noticia titulada “Societat Civil Catalana: un any de polémiques pels vincles amb l’extrema dreta”. En el cuerpo de la noticia, con una clara finalidad de desprestigiar a la entidad de la que soy secretario, Societat Civil Catalana, y a mi persona en particular, se me atribuye una vinculación con grupos nazis a raíz de la difusión de un vídeo filmado el día 11 de septiembre en Tarragona. La relación de hechos y la interpretación de los mismos que hace Vilaweb no responden a la realidad. Por ello, amparado en las previsiones de la Ley Orgánica 10/1984, reguladora del derecho de rectificación, solicito que publique la siguiente noticia:

“La vinculació que fa VilaWeb de Societat Civil Catalana amb grups nazis és falsa”

El passat 23 d’abril de 2015, Vilaweb va publicar una notícia titulada “Societat Civil Catalana: un any de polèmiques pels vincles amb l’extrema dreta” en què s’informa d’una suposada complicitat de José Domingo amb grups nazis en la concentració que va organitzar Societat Civil Catalana el passat 11 de setembre a Tarragona sota el lema “Recuperem el seny. Recuperem la senyera”. Aquesta notícia recull en part la informació que ja es va publicar en aquest mateix mitjà el 14 de setembre del 2014 sota el títol “Vídeo de Societat Civil Catalana pactant amb els grups nazis a Tarragona” (http://www.vilaweb.cat/noticia/4210629/20140914/video-societat-civil-catalana-pactant-grups-nazis-tarragona.html)

Al fil de l’anterior, s’ha de precisar que:

1.- El vídeo en qüestió va ser publicat a la pàgina web del grup Democracia Nacional amb el següent titular: “11-S 2014, Tarragona, INJUSTA actuación de SCC y Mossos”. Pel que sembla va ser filmat per integrants d’aquesta formació i d’aquesta pàgina va obtenir les imatges Vilaweb.

2.- Del contingut del vídeo es desprèn que les persones que s’acosten a la concentració de Societat Civil Catalana del passat 11 de setembre porten banderes d’Espanya i de Catalunya i ho fan desfilant en formació. No s’adverteix cap simbologia nazi, com titula Vilaweb.

3.- El secretari de Societat Civil Catalana, José Domingo, fa front a aquest grup de persones i els demana que no entrin a la zona de l’acte on s’anava a celebrar l’11 de setembre desfilant en formació. Finalment aconsegueix el seu propòsit.

4.- El Sr. José Domingo desconeixia i desconeix la identitat i la ideologia de les persones amb les quals conversa al vídeo i manifesta que no ha mantingut ni manté vincles ni ha pactat mai amb grups d’ideologia nazi ni amb grups que no mantinguin un escrupolós respecte cap als principis democràtics.

5.- Vilaweb no es va posar en contacte amb José Domingo prèviament a la publicació de la notícia perquè pogués explicar la seva versió sobre els fets que es recullen en el vídeo i que, tal com apareixen explicats en aquest mitjà, danyen clarament la seva imatge.

6.- En una nota de premsa del dia 16 de setembre de 2014, l’entitat Societat Civil Catalana va informar sobre la tendenciositat i la falsedat de la notícia del suposat pacte de SCC amb nazis (https://societatcivilcatalana.cat/es/news / scc-contra-la-Difusió-de-noticies-difamatòries). Vilaweb no s’ha fet ressò d’aquesta altra versió dels fets.

 

                                                        Atentamente,

                                                        José Domingo

                      

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any