‘Vam convocar la consulta tots junts, ara cal votar i decidir el nostre futur’

  • L'ANC crida a constituir una 'Taula per a l'estat propi' per arribar fins al 9-N

VilaWeb
ACN
14.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa una crida a tots els partits i entitats socials favorables a la consulta per constituir plegats una ‘Taula per a l’estat propi’ per tal d’arribar al 9-N i ‘garantir la unitat i la continuïtat del procés en qualsevol dels escenaris possibles’. L’Assemblea també demana als ajuntaments que, d’acord amb la proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), convoquin plens extraordinaris l’endemà que el president Artur Mas faci el decret de convocatòria del 9-N amb l’objectiu de reforçar-lo des de les màximes institucions possibles. Forcadell veu inviolable el procés i assegura que després de la V la consulta ‘ja està convocada’ i ara només falta votar.

En la primera reunió posterior a l’Onze de Setembre, l’Assemblea Nacional Catalana va fixar ahir el seu rumb cap al 9 de novembre. El Secretariat Nacional de l’entitat va adoptar un paquet d’acords pensats per a enfortir tot el moviment favorable a la consulta perquè no hi hagi cap espai per a la marxa enrere.

‘Vam convocar tots junts la consulta i només esperem la convocatòria del president i poder fer allò que tots volem: votar i decidir el nostre futur. Esperem que els nostres representants polítics siguin dignes representants del poble i no s’arronsin’, ha exclamat la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

El primer acord del secretariat nacional de l’ANC s’executarà aquest mateix dilluns, quan es lliuraran al Parlament de Catalunya els ‘centenars de milers de signatures’ en exercici del dret de petició demanant la celebració de la consulta. És, segons el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, una manera més de ‘reforçar el procés’.

Segons Marfany, un cop quedi aprovada la Llei de consultes i feta la convocatòria caldrà acabar de construir la ‘unitat d’acció’ que asseguri la consulta i condueixi el procés posterior de construcció de l’estat independent. És per això que des de l’ANC es fa una crida a tots els partits i entitats socials favorables a la consulta per constituir la ‘Taula per a l’estat propi’.

En aquest sentit, també es demana als ajuntaments que celebrin plens extraordinaris de suport a la consulta del 9-N, d’acord amb la proposta de l’AMI, i es fa una crida a la ciutadania a assistir al plens i donar suport als regidors i alcaldes. També es demana que aquests acords municipals es facin arribar al Parlament.

L’acte de l’ANC ha rebut el suport de personalitats destacades del món de la cultura i la comunicació, com Lluís Llach o Mònica Terribas, la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals; el president de l’Associació Catalana de Municipi, Miquel Buch, així com diversos diputats i alcaldes de CiU, ERC o ICV-EUiA.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any