Com arribar fins a la V i com sortir-ne

  • Us oferim els consells de la campanya 'Ara és l'hora', organitzadors de la Via Catalana 2014, per a arribar als trams corresponents

VilaWeb
Redacció
10.09.2014 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mobilitat demà serà complicada. Ho han dit i repetit els organitzadors de la V. Més d’un miler d’autocars sortiran al matí de tots els punts del territori i es preveu que a migdia entrin a Barcelona per les vies més acostades al seu tram. També hi haurà gent que hi arribarà amb tren. O amb cotxe privat, amb la possibilitat de compartir-lo, per reduir el nombre de vehicles a l’hora d’entrar a Barcelona.

Per a facilitar els desplaçaments de tots els participants a la via, on ja hi ha més de 500.000 inscrits, us oferim els consells de l’organització, ‘Ara és l’hora’. 

Consells Generals

—Avanceu tant com pugueu el viatge. Us recomanem que arribeu a Barcelona abans de l’hora de dinar. Si veniu a passar-hi el dia, us estalviareu cues, aparcareu més fàcilment i gaudireu d’una Diada amb molt d’ambient.

—Feu ús de transport públic, sobretot si us desplaceu dins l’àrea metropolitana de Barcelona.

Consells per als desplaçaments amb transport públic

—Durant tota la Diada s’han establert horaris especials de transport públic. Feu clic ací per consultar-ne els horaris.

—Per saber com anar fins al tram en què us heu inscrit consulteu l’apartat ‘Com arribar al meu tram

—Per evitar cues a les estacions i parades de metro, es recomana d’adquirir directament bitllets d’anada i tornada.

—Per a grups fins a cinc persones podeu emprar els Bonotrens de Renfe o els bitllets de transport T10. Si sou un grup fins a 35 persones, podeu comprar la targeta de transport T70/30 (més informació T 70/30).

Consells per als desplaçaments amb vehicle privat

—Us recomanem d’emplenar totes les places de l’automòbil per fer més fluida la circulació durant tota la Diada.

—Per a compartir places, disposeu de les següents plataformes com a punt de trobada entre conductors i passatgers: Fòrum Mou-te cap a la VFes_eDitAmovens, Blablacar.

—Mireu de deixar l’automòbil als aparcaments que hi ha al voltant de Barcelona, a prop d’estacions de rodalia de FGC i Renfe (aparcaments amb transport públic).

—Si us trobeu obligats a entrar al centre de Barcelona, aneu a les zones indicades al mapa segons el vostre tram. També s’ofereixen descomptes en aparcaments privats de Barcelona. Per a més informació feu clic ací:

Consells per als desplaçaments amb autocars organitzats

Escriviu a autocars@assemblea.cat, indicant el nombre d’autocars i el vostre tram. Us diran quina és la zona reservada per a aparcar-los.

—Es recomana d’arribar a Barcelona abans de les 14.00. A partir de les 15.00 pot haver-hi talls del trànsit en alguns punts propers a la V i tindreu dificultats per a accedir a les àrees d’aparcament habilitades.

—Si encara no heu reservat plaça d’autocar, podeu posar-vos en contacte amb les assemblees territorials de l’ANC que tingueu més a prop.

—Respecteu, si us plau, les indicacions sobre la zona d’aparcament i els horaris establerts per l’organització.

Consells per a persones que necessiten atencions sanitàries especials

—Al tram 43, a la zona de la Plaça Espanya, s’habilitarà un lloc per a persones que necessiten especials atencions sanitàries. En aquest punt hi haurà dos espais habilitats que comptaran amb el suport de dos equips sanitaris.

—Per a les persones amb mobilitat reduïda es recomana que arribin al seu tram abans de les 15.30h. Fins a aquesta hora es podrà encotxar i desencotxar als trams. En cap cas es podran aparcar els vehicles dins del recorregut de la V.

Notícies relacionades

La V de la Diada bat rècords històrics

La guia de la V de l’Onze de Setembre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any