Comunicat d’Ada Colau amb motiu de l’Onze de Setembre

  • Guanyem s'afegeix a les convocatòries de la diada que reclamin el dret de decidir i tinguin un clar contingut de denúncia social

VilaWeb
Redacció
09.09.2014 - 11:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ada Colau, portaveu de Guanyem Barcelona, ha emès un comunicat amb motiu de l’Onze de Setembre. La plataforma ha acordat de ‘donar suport a les mobilitzacions i accions reivindicatives promogudes des de la societat civil en favor del dret de decidir i de la convocatòria de la consulta ciutadana del 9-N perquè tothom pugui expressar lliurement la seva opinió’. La nova formació indica en quins trams de la V participarà per dotar de contingut social la seva presència.

Guanyem explica que el seu compromís amb el dret d’autodeterminació ‘no pressuposa una posició única respecte a les preguntes que planteja la consulta’. I afegeix: ‘Igual que la societat catalana, Guanyem és un espai plural on conviuen persones amb identitats i orígens múltiples i amb diverses percepcions de la qüestió nacional i territorial. Aquesta pluralitat travessa les posicions independentistes, federalistes i la de molta gent que considera que, en les condicions actuals, només una ruptura democràtica prèvia permetria plantejar un acord federal o confederal lliure, entre iguals.’

Guanyem també ha acordat de participar ‘en les accions reivindicatives que dotin la Diada d’un clar contingut de denúncia social i serveixin per visibilitzar les lluites dels moviments socials de la ciutat’.

Guanyem Barcelona participarà en l’acció promoguda per forces com el Procés Constituent i la Marxa per la Dignitat davant l’edifici del Deutsche Bank, ‘símbol del domini del capital financer i de l’especulació que pateix la nostra ciutat’. El punt de convocatòria es correspon a l’espai dels trams 19 i 20 de la V i al Passeig de Gràcia amb la Diagonal, davant del Deutsche Bank, a les 15 h.

Així mateix, Guanyem Barcelona també serà present a l’acció promoguda per la Plataforma per una Catalunya Social, juntament amb la FAVB, els sindicats, ONG i altres entitats que ocuparan amb el lema ‘Per una Catalunya social’ els trams de la V situats a la Gran Via, entre els carrers de Balmes i Rambla de Catalunya, que es corresponen amb els trams 57 i 58 de la convocatòria.

Informació relacionada:

La guia de la V de l’Onze de Setembre

Les millors imatges amb l’etiqueta #VeigV

‘Tots junts convocarem la consulta’, el vídeo que convoca a l’Onze de Setembre

L’ANC i Òmnium volen convèncer mig milió de votants més per al sí-sí

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

On es col·locaran els participants a la V d’arreu del territori?

Les samarretes de l’11 de setembre a la venda online i a la botiga de VilaWeb

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any