Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  08.09.2014  12:05

Autor/s: Jaume Calafell

Clam pel dret a decidir, dissabte a Palma

L’acte de suport al procés sobiranista al Principat, convocat per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, l’Obra Cultural Balear i el Grup Blanquerna congregà més de 600 persones.

Men?ame
 

Mallorca s’afegí dissabte a la V de votar i de victòria principatina, concentrant-se més de 600 persones a la plaça Major de Ciutat per donar suport a la diada de l’11 de setembre i a la celebració de la consulta d’autodeterminació del 9 de novembre. L’acte consistí en l’organització d’una cadena humana de lletres, la qual portava el lema “SOM UN SOL POBLE, VOLEM DECIDIR”, l’encesa d’espelmes, tot dibuixant el contorn del mapa dels Països Catalans, i la formació d’una V gegant, similar a la que tindrà lloc d’aquí uns dies a Barcelona.

La presentació fou a càrrec de Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear i el manifest fou llegit per l’escriptora Maria-Antònia Oliver, a la vegada presidenta de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca. Un manifest que fa una “interpel·lació al poble mallorquí a sentir-se part del poble català així com una denúncia contundent del maltractament cultural, lingüístic i econòmic al qual l’estat espanyol sotmet el conjunt dels Països Catalans d’ençà fa 300 anys.

Així mateix, en el manifest, es destacà el fet que la constitució espanyola fou dissenyada per mantenir separats els territoris de la nació catalana.

L’acte, que transcorregué amb total normalitat, malgrat els frustrats intents d’un grup d’ultraespanyolistes, va concloure amb la interpretació dels himnes de Mallorca, Principat i País Valencià-La Balanguera, els Segadors i La Muixeranga-, interpretats per una colla de xeremiers i corejats per la gent allà present.

Per altra banda, a Eivissa, la plataforma Eivissa pels Països Catalans també aplegà desenes de persones al baluard de Santa Llúcia.