Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  08.09.2014  02:05

Pànic a Anglaterra després de veure que el sí guanya a Escòcia

Desorientació en la campanya del No · Els partits britànics proposaran immediatament més autonomia per a Escòcia per mirar de capgirar la situació

Men?ame
 

Els resultats de la darrera enquesta sobre el referèndum d'Escòcia, amb  el sí guanyador per primera vegada, han causat un enorme terratrèmol en la política britànica. El govern de Cameron va anunciar que presentaria immediatament una proposta per a augmentar l'autonomia d'Escòcia i atorgar més poders al parlament. Alex Salmond va respondre dient que aquesta proposta no tenia credibilitat i que només pretenia capgirar la tendència de vot.

La proposta és un reflex de la desorientació de la campanya del no, que ara rep crítiques de tot arreu per haver errat el missatge. Segons diversos mitjans, les xifres de l'enquesta són molt inferiors a les dades reals del referèndum, que el guanyarien clarament els independentistes, quan falta poc més d'una setmana.

Els diaris londinencs d'avui són especialment dramàtics, respecte de la possibilitat que Escòcia abandoni el Regne Unit dijous de la setmana vinent. Les portades són un clar testimoni de la por que sacseja Londres aquests dies.