El suport amagat de Mallorca a la Barcelona del 1714

  • L'escriptor Bartomeu Mestre, 'Balutxo', explica a Barcelona la importància que van tenir els illencs durant la guerra de Successió

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guerra de Successió és una etapa de la història de Catalunya estudiada a fons i recordada cada 11 de setembre, però hi ha una episodi dels fets que passa desapercebut als llibres d’història: el paper de les Illes en el conflicte. La participació dels mallorquins en l’enfortiment de la defensa de Barcelona amb l’arribada dels artillers de Mallorca passà inadvertida.

Ara, l’escriptor i blocaire de VilaWeb Bartomeu Mestre ha estudiat la història oblidada dels mallorquins i avui a les 19.30 la presenta en una conferència a l’Ateneu Barcelonès. Amb el títol ‘1715: pólvora i farina. Mallorca, rebost de Barcelona’, exposarà la participació dels mallorquins des de la primera arribada, el 1705, fins a la caiguda, el setembre del 1714. I també la desconeguda defensa de Mallorca, que es va mantenir fins el juliol de 1715, quan va ser conquerida.

Aquests darrers dies Bartomeu Mestre ha publicat apuntaments al seu bloc sobre alguns fets de la guerra de Successió. Amb el títol ‘Petites històries de la guerra de Successió’, ha parlat, per exemple, de les dones que van lluitar en el conflicte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any