Tan sols quaranta famílies han demanat l’escolarització bilingüe a Catalunya

  • La majoria de peticions són anteriors al decret de Wert sobre els 6.000 euros i alguns casos no compleixen els requisits que marca la llei

VilaWeb
ACN
05.09.2014 - 16:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes quaranta famílies, una xifra similar a l’any, han demanat l’escolarització bilingüe per aquest curs a Catalunya. Així ho ha explicat la consellera Irene Rigau, que també ha detallat que algunes de les peticions seran desestimades perquè no compleixen els requisits. Rigau també ha explicat que la majoria de sol·licituds són anteriors a la publicació del decret del minsitre Wert sobre els 6.000 euros que posava a disposició de les famílies que preveu la LOMCE. Precisament de la LOMCE, Rigau ha destacat que s’ha treballat per ‘dilatar’ el calendari i en matèria de continguts aquest curs es manté intacte. Per Rigau és ‘l’espasa de Demcles’ però no s’imagina ‘sempre un país sotmès ‘ a aquest text.

Fins a dia d’avui, una quarantena de famílies ha demanat escolarització bilingüe al sistema públic, una xifra molt similar a la de l’any passat, i a la qual, se li poden sumar sol·licituds en la setmana que resta per començar el curs. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, ha explicat que una part d’aquestes demandes no es podran complir perquè estan fora de la llei, com per exemple, per universitaris, i que s’analitzaran els casos un cop siguin definitius.

També ha explicat que d’aquests, la major part s’han sol·licitat abans que es publiqués el decret del ministre Wert dels 6.000 que preveu la LOMCE i ha recalcat que la Generalitat no ha d’obrir cap període de sol·licitud perquè no té aquesta competència. Ha assegurat que se’n farà un seguiment per comprovar la reacció. A banda, també ha afegit que de les 5 escoles afectades per les sentències recents sobre el català, el conflicte ja només és en dos centres, ja que els altres, els alumnes sol·licitants ja han acabat els estudis. També ha dit que un cop s’iniciï el curs es faran públiques les mesures que es prenguin en aquest aspecte.

Pel que fa a la LOMCE que comença a aplicar-se aquest mateix curs, Rigau no s’ha mostrat preocupada perquè ha assegurat que ‘s’ha recorregut del dret i del revés’ i que s’ha treballat per dilatar al màxim els calendaris i aconseguir no aplicar fins més endavant els canvis de currículum, per exemple, En aquest sentit, les escoles mantindran els continguts que proposa el departament i que depenen també del projecte educatiu de cada centre. ‘L’any que ve ja hi arribarem’ ha assegurat Rigau que ha qualificat la LOMCE com una ‘espasa de Democles’ i s’a mostrat esperançada perquè ‘no s’imagina el país sotmès sempre’ a aquest text.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any