Les Primeres Jornades Canemàs a la Universitat Catalana d’Estiu al ‘Fes Ta Festa’

  • Antoni Carner, President de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, valora les jornades de cultura popular i tradicional de Prada de Conflent

VilaWeb
Redacció
06.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Comencem el programa valorant les I Jornades Canemàs d’associacionsime cultural que s’han fet aquest mes d’agost a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent. I ho fem entrevistant a l’Antoni Carner, el President de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, que ha estat l’entitat organitzadora de les jornades.

I al programa hi trobareu també moltes altres coses, com ara la crònica castellera d’en Carles Esteve que aquesta setmana ens comenta la gran Diada viscuda a Vilafranca el passat cap de setmana. A ‘Dites i refranys’ en Víctor Pàmies comenta aquella dita que assevera ‘Advocat, jutge i doctor, com més lluny, millor’. També recordarem uns gegants que enguany compleixen 150 anys: els ‘Gegants i nanos de Montblanc’.

Igualment tindrem un altre ‘Cants de taverna’ amb Francesc Sànchez Carcassés, que ens confessa el seu enamorament musical per Maria Salgado, una excel·lent cantant d’havaneres de Valladolid. I en el darrer capítol de la reposició estiuenca de la secció ‘Les cases de la festa’ visitarem virtualment La casa de la Patum de Berga.

Acabarem el programa amb l’habitual mini concert estiuenc escoltant el CD commemoratiu dels vint-i-cinquè aniversari de la Cobla Mil·lenària. En aquest treball discogràfic dels de Ceret han enregistrat 11 noves composicions que diferents autors els han volgut dedicar. N’escoltarem tres: ‘Un quart d’onze’ de Roland Besson; ‘Vent de Nord’ de Martí Fontclara i ‘La Mil… 25!’ de Frederic Guisset.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any