Sánchez surt de la reunió amb Mas negant la sobirania del poble català

  • El dirigent del PSOE reitera la seva defensa de la reforma constitucional

VilaWeb
Redacció
03.09.2014 - 14:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas. Aquesta primera reunió entre tots dos ha durat gairebé dues hores i Sánchez s’ha ofert a vehicular una reforma constitucional. Ha explicat a Mas que el PSOE defensa una reforma la constitució espanyola que, segons ell, vol ‘garantir la convivència i la unió de la societat catalana i espanyola’. 

Per Sánchez, fins després de la reforma no hi hauria cap referèndum, que es faria a tot l’estat espanyol. 

També ha dit que el seu partit no era pas equidistant respecte de la consulta del 9-N, que considera il·legal. ‘Aquesta consulta no obeeix als termes constitucionals. La sobirania nacional resideix en el poble espanyol’, ha dit en la compareixença de premsa, després de la reunió. 

El conseller de la Presidència i portaveu, Francesc Homs, ha volgut diferenciar entre el ‘no a tot’ del PP i l’actitud reformista del PSOE, però ha reiterat que Catalunya farà el seu camí el 9-N i no esperarà pas que els dos grans partits espanyols es posin d’acord. ‘Nosaltres no esperarem que es posin d’acord a veure si un dia ens toca la loteria’, ha dit després de la reunió entre Mas i Sánchez. Tot i reconèixer una actitud diferent dels socialistes, Homs ha indicat que el govern no canviaria pas la seva posició per una reunió o dues, i menys encara quan és ‘dipositari d’un acord majoritari del parlament avalat per les urnes’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any