Montoro relaciona el cas Pujol amb l’independentisme

  • 'Amb les dades que tenim no podem descartar que s'hagin comès un o més delictes' diu Montoro

VilaWeb
ACN
02.09.2014 - 11:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques espanyol, Cristóbal Montoro, ha comparegut al congrés espanyol per explicar les decisions que ha pres el govern espanyol en matèria de frau fiscal i per donar detalls sobre la confessió de l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol. Per Montoro, ‘no deixa de ser significatiu’ que tot plegat coincideixi amb ‘la radicalització dels discursos polítics a Catalunya’ i amb ‘l’estratègia d’aquells que volen acompanyar aquests discursos polítics demanant institucions pròpies de l’estat’.

‘Actuarem en seu administrativa i judicial. Amb les dades que tenim no podem descartar que s’hagi comès un delicte o més d’un’, ha dit.

Per Montoro l’abast del cas Pujol és prou important per a comparèixer a la cambra baixa espanyola i ha avisat que Pujol ‘s’equivocava de ple’ si pensava que amb un comunicat ‘començaria de cap i de nou’.

‘Parlem d’un dirigent polític històric, d’un baluard del nacionalisme català que en els últims temps, mentre l’Agència Tributària investigava la fortuna familiar, s’ha convertit sorprenentment en un capdavanter de l’independentisme’, ha afegit.

El diputat de CiU Pere Macias ha retret a Montoro: ‘Nosaltres ens esperàvem una compareixença en forma de ministre d’Hisenda. Tanmateix, vostè s’ha dedicat a fer judicis de valor. Em sembla especialment temerari que es dediqui a opinar sobre què ha de fer el Parlament de Catalunya.’

Després dels retrets dels grups catalans pel to emprat, el ministre ha respost: ‘Si no puc parlar del cas Pujol, no sé a què ens hem de dedicar des del govern i des d’aquest ministeri.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any