Moment històric?

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.09.2014 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb l’arribada de setembre comença un nou curs polític que desembocarà el dia 24 de maig de 2015 amb les eleccions municipals i, en certs casos, autonòmiques. Uns comicis i elsi altres seran, ahora, el tret d’eixida per a les eleccions generals, que hauran de ser el mateix any.

És en aquest punt, quan es parla de modificar la llei electoral cinc minuts abans de començar el partit i al gust d’uns pocs, que ens adonem de l’engany de la política i de la democràcia. Perquè amb totes dues expressions pot colar-se un partit en el govern que de democràta solament en té el nom. Corrupte i profundament antidemocràtic, governen per dir als ciutadans què està bé i què està malament, tutelant-nos i amb la convicció que som una espècie de deficients mentals. Quan la ciutadania es rebel·la, ja se sap que si cal donar suport a un general feixista i colpista, se li dóna sense majors problemes. Així, és lògic que el PP encara, encara, encara no haja condemnat el cop d’estat del feixista Franco.

Ara el colp d’estat sembla que vulga perpetrar-lo, dins la democràcia, el mateix PP. Estic segur que a l’hora de la veritat aquest viatge no el farà tot sol. Perquè a CiU i PNB no els desagrada gens la idea per tant com n’ixen guanyant. Igual com ERC i Bildu. Quins d’aquests partits perpetraran un colp baix al sistema democràtic?

Així les coses, tinc la impressió que estem en un moment històric. Un moment en què cal deixar-se de mitges tintes i jugar a apostar-ho tot per la democràcia. Si en febrer de 1936 els partits polítics d’esquerra van ser capaços d’unir-se en el Front Popular, ara, davant aquest atac profundament antidemocràtic del PP, és qüestió de deixar-se les diferències a banda, llimar recels, i unir-se per anar a la una per a descavalcar als antidemòcrates.

La fòrmula podria ser diferent, segons cada cas. Des d’agrupacions ciutadanes, fins al partit més votat en les anteriors eleccions municipals o en les europees, tots integrats en un única llista, acordant, si cal, repartir-se els anys  de batlia. Cal generositat, però el moment la reclama. I deixar la dreta amb quatre alcaldies mal comptades a tot l’estat espanyol.

Seran capaçes les formacions d’esquerra d’unir-se?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any