Edimburg assaja la V de la Diada en plena efervescència pel referèndum escocès

  • S'han aplegat un centenar de persones a Calton Hill

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
30.08.2014 - 19:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La comunitat catalana a Edimburg ha assajat la V de la Diada. Un centenar de persones s’han reunit a Calton Hill, un turó al centre de la capital escocesa, per fer una rèplica de la V que es farà a Barcelona l’Onze de Setembre. Vestits amb samarretes de colors i amb banderes i estelades, els participants han cridat consignes en favor de la independència i han reclamat la consulta del 9 de novembre a Catalunya. La reivindicació catalana a Edimburg arriba quan queden només divuit dies perquè Escòcia faci el seu propi referèndum d’independència, i ha comptat amb la participació de membres de la campanya Yes Scotland.

Un centenar de persones han participat en la V d’Edimburg, organitzada per la secció de l’ANC Escòcia. Els assistents, la majoria catalans residents a la capital escocesa, però també turistes que avui eren a la ciutat, s’han organitzat en parelles per a cobrir el perímetre de la V a Calton Hill. 

L’acte també ha comptat amb la participació d’un grup d’escocesos que ha portat la seva bandera, el Saltire. Així mateix, s’han pogut veure algunes pancartes i globus de colors amb el lema ‘Yes Scotland’. 

La V d’Edimburg és una de les més destacades que es fan aquest cap de setmana a tot el món, atès que es fa només divuit dies abans del referèndum d’independència d’Escòcia. Els catalans residents a la capital escocesa han destacat que tant Escòcia com Catalunya viuen aquest 2014 un procés que els pot dur cap a la creació d’un estat propi, tot i que també han admès les dificultats que té el govern català per assolir un acord semblant al d’Edimburg i Londres.

Notícia relacionada:

La V arriba ara a Nova York, Londres, París i Brussel·les

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any