Saénz de Santamaría insisteix que la suspensió de la llei de consultes serà automàtica

  • La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, demana al parlament que reflexioni sobre la constitucionalitat de la llei de consultes

VilaWeb
Redacció
29.08.2014 - 14:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern espanyol Soraya Saenz de Santamaría ha insistit avui, en la primera roda de premsa del Consell de Ministres després de les vacances, que la llei de consultes serà suspesa automàticament quan el govern de l’estat l’impugni al tribunal constitucional espanyol. També ha afirmat que si la llei està suspesa, també es suspenen els actes executoris que la succeeixen [respecte el decret de convocatòria de la consulta del 9-N].

Així, ha recordat que en cas que des de Catalunya es traspassi la legalitat, la constitució preveu mecanismes per tal de fer complir a les comunitats autònomes les seves obligacions legals.

En aquest sentit, ha demanat al parlament que reflexioni sobre la constitucionalitat de ‘les lleis que està disposat a aprovar’, en relació als avanços de la llei de consultes aquest estiu.

La reforma de la constitució

Saénz de Santamaría també ha assegurat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, està disposat a escoltar propostes de reforma constitucional. Ara bé, ha remarcat que en aquest àmbit l’acord ‘és imprescindible’, i que en aquests moments ‘no hi és’.

La vice-presidenta ha assegurat que no hi ha un model territorial que compti amb l’acceptació de tots els grups polítics. Així ha dit que n’hi ha que volen un estat més centralitzat, altres federal o confederal, i que no hi ha una opció de consens. ‘El camí és a l’inversa, primer hi ha d’haver una base d’acord i després parlar de quina estructura territorial es vol.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any