NotÝcies

Divendresá 29.08.2014á 12:06

La collita del Melˇ d'Or d'Ontinyent no superarÓ les set tones per la sequera

Enguany hi ha ja nou productors d'aquesta tradicional fruita d'estiu

Men?ame
 

Tot i que el nombre de productors del Meló d'Or d'Ontinyent ha passat de set a nou, la collita d'enguany no superarà els set mil quilos a causa de la greu sequera que afecta el nostre territori. L'any passat, la producció vorejava les cinquanta tones, si bé la forta pedregada de finals d'agost va fer malbé la major part de la collita.

Aquests melons els distribueix de manera exclusiva la cooperativa agrícola d'Ontinyent, i s'ha fixat un preu de venda al públic mínim d'1,40 euros el quilogram, dels quals 0,80 euros seran per als productors. El regidor d'Agricultura, Fran Quesada, ha recordat en donar aquesta informació que amb el Meló d'Or es persegueix 'una producció justa i digna, que demostre a la societat que es poden crear llocs de treball al sector agrari respectant els paràmetres del Bé Comú'.

L'any 2012, l'Ajuntament de la capital de la Vall d'Albaida va promoure la marca Meló d'Or com a símbol de qualitat per al tradicional meló de tot l'any, i la va dotar d'un protocol que determina un seguit de característiques bàsiques i obligatòries a l'hora de cultivar-lo per tal de 'conservar-ne l'essència i característiques pròpies'.

L'any passat el meló ja va aconseguir un important reconeixement gastronòmic en ser oferit en establiments de renom, com ara el restaurant de Carme Ruscalleda (amb tres estrelles de la Guia Michelín) o Bernd Knoller del Restauran Riff de València.