Santi Vila considera que el Tribunal Constitucional ha de fer ‘d’àrbitre’ sobre la consulta

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat considera que 'no respectar la llei pot generar 'inseguretat i incertesa'

VilaWeb
ACN
28.08.2014 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila (CDC), ha afirmat aquest dijous que el Tribunal Constitucional ha de fer d”àrbitre’ per determinar si s’ha de realitzar la consulta del 9 de novembre. ‘Tenim un àrbitre que és diu Tribunal Constitucional, és qui té la responsabilitat de dirimir qui té raó’, ha afirmat Vila. En una entrevista a Televisió de Catalunya, el conseller ha reconegut el ‘descrèdit del TC i d’altres institucions’, però ha alertat que no respectar la llei pot generar ‘inseguretat i incertesa’.

En aquest sentit, ha manifestat que seria ‘imperdonable’ que el desacord amb l’Estat pel procés sobiranista acabés perjudicant les empreses i els ciutadans.

‘M’impressiona quan es qüestiona l’àrbitre’, ha dit Vila, qui s’ha mostrat crític amb aquells que posen en dubte el paper del TC: ‘Hem de ser curosos perquè si ens ho emportem tot per davant, la pregunta és… i què queda?’. Amb tot, el conseller ha reiterat que el Govern farà ‘el possible i l’impossible’ per poder exercir el dret a vot per triar el futur de Catalunya. ‘Estem convençuts que ho podrem fer ajustats a dret’, ha assegurat.

‘En un estat de dret és molt important que tothom sempre tingui cura amb la llei que empara tothom, ha reiterat. El conseller ha vaticinat també que “als magistrats que s’hagin de pronunciar al TC’ sobre la Llei de consultes ‘no els serà fàcil justificar que no és legal i no s’ajusta a dret”. També ha instat a ‘no anticipar escenaris” i concentrar-se en el ‘convenciment que hem fet les coses correctament i que la consulta s’ajustarà a dret’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any