Quaranta-sis castells s’alçaran a la V de l’Onze de Setembre

  • Les colles aixecaran els castells a les cruïlles dels trams que recomana l'organització, segons la seva procedència

VilaWeb
ACN
26.08.2014 - 19:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Via Catalana 2014, impulsada per la campanya ‘Ara és l’hora’ de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, comptarà amb la participació de quaranta-sis colles castelleres de tot Catalunya. En la mobilització prevista l’Onze de Setembre, que pretén formar un gran mosaic en forma de V entre la Gran Via de les Corts Catalanes i l’avinguda Diagonal de Barcelona, les colles aixecaran els castells a partir de les 17.14, hora d’inici de l’acte. Cadascuna ho farà en una cruïlla diferent.

L’organització assignarà una ubicació a cada colla, en funció de la seva procedència. Per exemple, els Capgrossos de Mataró seran al tram 40, el tram recomanat per als participants que vénen del Maresme. L’objectiu d’aquesta assignació és garantir una correcta distribució al llarg dels onze quilòmetres de traçat.

L’ANC i Òmnium Cultural mantenen la crida a inscriure’s a l’esdeveniment, perquè, segons el seu parer, ‘l’èxit logístic de la Via serà clau a l’hora d’assegurar-ne l’èxit polític: fer inevitable la consulta del 9 de novembre’. De moment, el dilluns 25 d’agost la xifra d’inscrits arribava a 220.000.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any