Christian Bourquin ha mort

  • Fa una mitja hora, el Consell Regional ha emès un comunicat anunciant la mort, aquest matí, de Christian Bourquin, president de la Regió i senador nord-català. Cal recordar que fins al 2010 havia sigut president del Consell General ...>>
    Dt. 26 d'agost del 2014.

VilaWeb
Redacció
26.08.2014 - 15:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En un comunicat oficial que trobareu aquí el Consell Regional ha fet públic la mort del seu president, antic president del Consell General, i senador per Catalunya Nord Christian Bourquin. Tenia 59 anys, i a mort a causa del càncer de ronyo que li havien diagnosticat l’any 2011. A mort a l’hospital San Eloi de Montpeller. El Consell Regional ha previst d’obrir un espai de condol a la seua seu a Montpeller a partir de les 17h d’avui. El seu funeral es farà divendres a les 10h a Millars. L’ajuntament d’aquesta població ha previst que la capella ardent sigui instal·lada en la seua seu. El seu substitut al Consell Regional serà el primer vicepresident, Robert Navarro.

Christian Bourquin, fou durant molts anys batlle de Millars (1995-2001) i president del Consell General  (1998-2010), va succeir el polèmic Georges Frêche al capdavant de la regió.  També era senador des del 2011, havia començat la carrera professional com a enginyer topògraf a la batllia de Montpeller, on va conèixer a Georges Frêche.

El 1992 havia agafat les regnes de la federació catalana del Partit Socialista i el 1995 va accedir a la batllia de Millars. Però va ser el 1998 quan es va convertir en una de les figures polítiques de Catalunya Nord, quan va fer prendre el consell general a la dreta i s’hi va mantenir, com a president, fins el 2010, quan va dimitir per a succeir Georges Frêche a la regió.

El 2013 la Universitat Catalana d’Estiu va concedir-li el Premi Canigó, atribuït anualment a personalitats i entitats amb una trajectòria destacada en favor de la relació cultural, cívica, científica o política entre els Països Catalans; a la gran sorpresa (no de contentament) de la majoria dels militants nord-catalan(iste)s.

 Els últims anys, Bourquin havia hagut d’afrontar un llarg periple judicial per denúncies sobre suposats favoritismes.

Les primeres reaccions a aquesta noticia de polítics nord-catalans són del batlle de Perpinyà, Jean Marc Pujol que ha declarat, a France Bleu Roussillon, que ‘Era una persona combativa que havia posat en ordre al Partit Socialista nord-català’. També podeu llegir aquí el que escriu en el seu blog, Jean Marc Pujol.

Jacques Cresta, diputat socialista nord-català ha declarat que és troba ‘enfonsat per aquesta notícia’. Evoca “la desaparició d’un gran home, […] la seva obra haurà estat immensa sempre dictada per la defensa de l’interès general’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any