Colau: ‘A Guanyem estem disposats a desobeir perquè la consulta es faci’

  • Podemos també defensa 'la desobediència civil'

VilaWeb
Redacció
26.08.2014 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Guanyem Barcelona farà tot el possible perquè la consulta es faci. Fins i tot estem disposats a desobeir, si fa falta, sempre de forma pacífica, perquè creiem que les urnes s’han de posar perquè la gent té dret de decidir.’ Aquestes han estat les paraules contundents d’Ada Colau, una de les portaveus de Guanyem Barcelona, en una entrevista amb la ràdio pública del País Basc aquest matí. L’entrevistador li havia preguntat com caldria reaccionar a una prohibició per part del Tribunal Constitucional espanyol. ‘A més aquest tribunal és sospitós de no ser independent’ ha afegit Colau.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra ací:

Colau ha assegurat: ‘En democràcia és la gent que ha de decidir quan hi ha xocs entre legalitats. És essencial que aquesta consulta es faci. Aquest dret de decidir, per nosaltres, és un debat que va més enllà de l’autodeterminació: creiem que les qüestion socials també són urgents’.

Podemos també defensa ‘la desobediència civil’ 

L’eurodiputat de Podemos Pablo Echenique ha defensat aquest dimarts que ‘els ciutadans haurien de treure al carrer les urnes’ si el Tribunal Constitucional impedeix la consulta del 9 de novembre. Echenique ha assegurat que ‘quan una llei és injusta, la desobediència civil és una via legítima’ especialment si es fa ‘de manera pacífica com es fa sempre en aquesta terra i donant lliçons a la resta de països’. També ha insistit que Podemos dóna suport al dret a decidir, ja que segons el seu parer “cap demòcrata pot tenir motius per oposar-s’hi’. L’eurodiputat ha afirmat que ‘el motiu per oposar-se a la consulta no pot ser legal’, ja que ‘si una llei està malament, es canvia”.

Informació relacionada:

Guanyem Barcelona aconsegueix les trenta mil signatures que s’havia proposat (20.08.2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any