Qui és el regidor de Cardedeu que denuncia els trabucaires?

  • Diversos usuaris de Twitter aporten informació sobre el regidor Jaime Gelada

VilaWeb
Redacció
25.08.2014 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diumenge el diari La Razón sortia amb una portada que va causar rebombori. El titular: ‘Els independentistes executen el PP.’ La imatge: els trabucaires de Cardedeu disparen a l’aire en un carrer del municipi. L’article de l’interior explicava el cas de Jaime Gelada, un regidor del PP de l’Ajuntament de Cardedeu, que el 19 d’agost proppassat va presentar una denúncia a la policia local, en què acusava la colla trabucaire d’haver simulat un ‘afusellament’ a la porta de casa seva dos dies abans. Us expliquem qui és Gelada i les altres polèmiques que ha protagonitzat.

Gelada era membre del govern fins el novembre del 2013. La batllessa, Calamanda Vila, de CiU, el va destituir, juntament amb un altre regidor del PP, perquè ‘els temes identitaris dificultaven cada dia més l’acció de govern’.

Uns quants mesos abans, quan encara era al govern, Gelada i el seu col·lega, Roman Dalmau, van instar l’equip de govern a tapar el mural independentista que feia quinze anys que hi havia al mur de la via del tren. El 15 d’agost de 2013, que començava la festa major, el mural havia estat esborrat. L’acció va causar un gran enrenou al poble. La batllessa va ser xiulada durant el pregó i van aparèixer diverses pintades que en demanaven la dimissió.

Un grup de gent es va reunir el dia 8 de setembre a l’entrada de Cardedeu i va tornar a pintar el mural independentista, que ja no s’ha tornat a esborrar, si bé ha patit diversos atacs espanyolistes. Gelada, però, no es va donar per vençut i va interposar una denúncia contra vuit dels que van participar en la pintada. Hi havia molta més gent, prop de quatre-centes persones, però el jutjat d’instrucció número 3 de Granollers va condemnar aquests vuit a pagar 7.640 euros a Adif (propietari del mur) i a quatre dies de localització permanent per una falta de deslluïment de béns immobles.

Ho explicava el periodista Albert Cuesta (@albertcuesta):

Context trabucaire (I): el regidor del PP és qui va denunciar 8 ciutadans pel mural independentista de #Cardedeu que vàrem pintar 400.

— AlVert CVesta (@albertcuesta) August 24, 2014

Context trabucaire (II): 2 dels Trabucaires són dels 8 condemnats pel mural independendista de #Cardedeu per denúncia del regidor del PP

— AlVert CVesta (@albertcuesta) August 24, 2014

Arran de la portada de La Razón, Twitter va bullir amb respostes carregades d’humor que molts usuaris amb l’etiqueta #miliciafolklòrica. VilaWeb va recollir en aquest article algunes de les més enginyoses. D’una altra banda, hi ha usuaris que han indagat en els fets i també en la trajectòria de Gelada.

L’usuari @despertaferroV compartia una fotografia del mateix lloc i hora que la que publicava La Razón, on es veu l’escena amb més perspectiva:

@larazon_es mirad que foto tengo yo de la misma escena pic.twitter.com/cISyGSRkLv

— DektaCubitus (@despertaferroV) August 24, 2014

 

Kim Aulet (@elsomatent), un usuari actiu a Twitter, va publicar aquest Storify on explica que Gelada va fer un piulet amb la imatge d’un tatuatge d’estètica nazi quan tenia compte en aquesta xarxa social:


Informació relacionada:

#miliciafolclòrica. Les millors respostes a la hilarant portada d’ahir de La Razón

El PP porta a la fiscalia set trabucaires per ‘assetjament’ al regidor de Cardedeu

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any