El Nobel d’Economia Joseph Stiglitz defensa que una Escòcia independent podria utilitzar la lliura esterlina

  • L'economista assegura que la campanya del 'no' a la independència vol causar por i augmentar els nivells de preocupació amb la política monetària

VilaWeb
ACN
25.08.2014 - 16:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Nobel d’Economia Josep Stiglitz ha defensat que una Escòcia independent podria trobar alternatives per a utilitzar la lliura esterlina, fins i tot en cas que el govern britànic s’oposés a una unió monetària. En una sessió al festival d’Edimburg, el prestigiós economista ha assegurat que la campanya del ‘no’ a la independència vol causar por i augmentar els nivells de preocupació quan diu que Escòcia no podria mantenir la lliura com a moneda. Segons Stiglitz, de fet, les amenaces del govern britànic respecte de la lliura són un engany per a intentar evitar la independència. L’economista ha dit, fins i tot, que la campanya unionista no mira per Escòcia.

Les paraules del Nobel d’Economia arriben hores abans del segon cara a cara entre el primer ministre Alex Salmond i el líder del no, Alistair Darling, que en el primer debat van topar, precisament, per la qüestió monetària.

 

Més informació: Cara a cara sobre la independència d’Escòcia, a la BBC

Les enquestes secretes d’Escòcia afavoreixen el ‘yes’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any