Forcadell referma que l’objectiu és votar el 9-N

  • L'ANC desplega una triple V a Sant Pere Pescador, per terra, mar i aigua, i un mural dirigit a la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, va reiterar ahir que no hi havia ‘cap impediment’ per a fer la consulta el 9-N. ‘Si Catalunya és sobirana, votarem d’acord amb la legalitat, amb la nostra llei de consultes, perquè és constitucional i és dins l’estatut’, va dir. Forcadell va repetir que l’objectiu de l’ANC era poder posar les urnes al carrer, i va assegurar que ‘d’aquí no ens trauran’.

Forcadell va fer aquestes declaracions abans de l’acció de la campanya dels murals, que aquesta volta es va fer en un lloc espectacular: la platja de Sant Pere Pescador. L’ANC hi va fer una triple V, per terra, mar i aigua, i un mural dirigit a la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff. És el vuitè mural que desplega aquest estiu a Catalunya, a menys d’un mes de la Diada. 

Abans-d’ahir en van desplegar un altre els participants de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Prada de Conflent, amb el lema ‘Ban Ki-moon, els catalans volen votar llibertat’. L’objectiu era cridar l’atenció del secretari general de les Nacions Unides. En tots dos casos, també es va mostrar un altre mural amb el lema ‘Ara és l’hora #Sí+Sí’.

A Tarragona es va cridar a Matteo Renzi

La setmana passada, l’ANC va traslladar a l’amfiteatre romà de Tarragona la campanya començada el mes passat per a internacionalitzar el dret de decidir dels catalans i la consulta del 9 de novembre. L’acte, que va comptar amb la participació d’unes vuit-centes persones, va ser especial, segurament per l’escenari històric on es feia. S’hi va desplegar un gran mural amb el rostre del primer ministre italià, Matteo Renzi, i s’hi podia llegir: ‘Senyor president, els catalans votaran per la seva llibertat el 9-N.’ Un vídeo fet amb la tècnica ‘time lapse’ mostra el desplegament del mural.

Una campanya d’internacionalització

L’assemblea ha desplegat cada cap de setmana, des del mes de juliol, un mural gegant dirigit a diferents líders mundials. El primer va ser del president dels Estats Units, Barack Obama, a Badalona, i després s’ha ampliat el repertori a Jean-Claude Juncker, Martin SchulzAngela MerkelFrançois HollandeDavid Cameron, Matteo Renzi i Dilma Rousserf. En les pròximes setmanes, els missatges seran per al papa Francesc i per al primer ministre suec, Fredrik Reinfeldt. 

El criteri per a escollir aquests líders mundials era que fossin dirigents de països estrictament democràtics i amb un cert pes en les relacions internacionals. Així ho va explicar Núria Vinyals, membre del secretariat nacional de l’ANC i coordinadora d’aquesta campanya per a explicar el procés català al món.

Informació relacionada: 

On es col·locaran els participants a la V d’arreu del territori?

La V arriba a molts racons del món

La guia de la V de l’Onze de Setembre

D’on ve el símbol de la V? 

Tots junts convocarem la consulta’, el vídeo que convoca a l’Onze de Setembre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any