David Fernàndez (CUP): ‘L’única via és la desobediència’

  • La CUP demana a Mas que convoqui els partits en favor de la consulta per preparar una resposta conjunta si hi ha vet de l'estat · Descarta un govern d'unitat

VilaWeb
Redacció
21.08.2014 - 11:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha afirmat avui a ‘L’Entrevista de l’estiu de TV3’ que l’única via possible per al 9-N és la desobediència. Fernàndez ha defensat que si l’estat espanyol porta la llei de consultes o el decret de convocatòria al Tribunal Constitucional, la resposta de país a aquesta prohibició ha de ser posar les urnes tant sí com no. ‘No ens poden negar la democràcia’, ha dit, ‘els jutges del Constitucional no estan per sobre de la legitimitat democràtica de la consulta’.

El diputat de la CUP ha avisat que ‘el problema que tindrem abans del 9-N és que ens voldran prohibir la democràcia’, i ha reclamat una resposta de les institucions i  del conjunt de la societat davant l’estat espanyol.

Fernàndez demana al president de la Generalitat, Artur Mas, que convoqui els partits en favor de la consulta abans que es produeixi una hipotètica prohibició per part del constitucional, perquè ‘s’ha de preveure’ la resposta. Per la CUP, les urnes hi han de ser tant sí com no el 9-N, també per ICV o ERC, ha afirmat. També ha parlat de la possibilitat de fer unes eleccions anticipades, tot i que no és la seva opció. 

Fernàndez sí que ha descartat de formar part d’un govern d’unitat nacional perquè creu que seria ‘inoperatiu’. Ha dit que no podrien governar des del moment que es parlés de corrupció o retallades, entre més coses. ‘No ens podríem posar d’acord.’

‘La CUP ha estat una esmena a les esquerres existents’

Pel que fa a les perspectives electorals de la CUP, Fernàndez creu que el seu auge o el sorgiment de Guanyem Barcelona i Podem són una mostra de ‘fi de règim’. ‘Reforça un onada de canvi’, ha dit. També ha explicat que la CUP explora candidatures àmplies per les municipals perquè ‘sumin i multipliquin’ aquest canvi en la manera de fer política.

En el cas de Barcelona, Fernàndez ha dit que al setembre començaran els debats i les assemblees als barris i que ‘hi seran’. Ara, s’ha desmarcat d’ICV, l’altra formació pendent d’incorporar-se en aquesta candidatura, promoguda per Ada Colau. ‘Són còmplices de la situació actual que viu Barcelona’, ha dit, ‘no podem passar de puntetes en el passat.’

Fernàndez ha dit que, si es vol una candidatura ‘rupturista’, es necessita ‘saba nova’, no hi pot haver responsables directes de la gestió que s’ha fet fins ara. ‘La CUP ha estat una esmena a les esquerres existents’, ha afegit.

Heus ací el vídeo de l’entrevista:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any