Florentino Pérez, el corruptor

  • Un dels personatges que sovint apareix als mitjans com a presumpte corruptor

VilaWeb
Josep Miquel Vidal
20.08.2014 - 23:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ens estam ja avesant a l’aparició dia rera l’altre de diferents casos de corrupció, alguns d’ells inesperats, però d’altres, en canvi, cantats. Només de veure el personatge candidat a corrupte no sorprèn com més tard o més prest n’acaba sortint alguna corruptela seva. 

A banda dels corruptes, d’aquells que es venen, hi ha els corruptors, els que compren als corruptes. Un dels personatges que sovint apareix als mitjans com a presumpte corruptor, tot i que de moment sense que n’hagi sortit engrunat, és Florentino Pérez, president de grans empreses constructores, amés de ser-ho d’un club de futbol.

Aquests dies hem sabut que la Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat que el Govern de les Illes Balears entregui la documentació del concurs per a l’adjudicació de les obres de l’hospital de Son Espases. La ex-consellera de Salut, Aina Castillo afirma que Jaume Matas, aleshores president del Govern, li va ordenar que s’arreglàs el concurs públic per tal que fos adjudicada l’obra i la gestió a una empresa del senyor Pérez. Evidentment, a canvi de subornar a l’inefable ex-president. 

Es diu sovint que el el senyor Pérez utilitza la presidència del seu club de futbol, a banda de per satisfer la seva infinita vanitat, per a fer-hi negocis. Se n’aprofita del club per enriquir-se ell (El Periódico).  Només arribar a la presidència va fer un (ho diré en castellà que quedar més clar) “pelotazo” amb la requalificació d’uns terrenys -gràcies als favors de Ruiz-Gallardón, aleshores batle de Madrid- per a construir uns grata-cels (Mundo Deportivo). Es diu repetidament que a la llotja de l’estadi del club que presideix s’hi fan negocis de gran volada. I ja se sap que aquests grans negocis van quasi sempre acompanyats de corrupcions diverses. De fet, alguns dels membres més destacats de la seva Junta Directiva han estat o estan imputats o esquitxats per algun cas de corrupció política.

La seva cobdícia sense límits l’ha duit també a fer negocis irregulars a la nostra terra, com és pagar suborns a Jaume Matas, i segurament a altres, per tal que se li adjudicàs la construcció i la gestió de l’hospital de Son Espases. Sí, ja sabem que fins que no hi ha una sentència ferma que ho determini, s’ha de parlar de presumptes delictes i presumptes delinqüents, però coneixent els personatges, algú dubte que el senyor Pérez va pagar al senyor Matas per a què se l’adjudicàs la construcció de son Espases?. Qui posaria la mà al foc per desmentir-ho? 

Esperem que tant un, Florentino Pérez, com l’altre, Jaume Matas (Déu n’hi do, per si ja ho tenia negre, el futur que li espera a l’ombra després de la confessió d’Aina Castillo) ho acabin pagant. En el cas del constructor corruptor, entre la legislació que no és tan dura com ho és pels corruptes i l’enorme poder que té, probablement la seva pena no acabi sent tant greu, però almanco, ja que el que va pagar de suborns serien doblers que s’haurien pogut destinar a altres inversions o despeses per a la nostra societat, el que li exigim és que no el tornem a veure mai més per aquí, ni amb els seu iot de luxe ni acompanyant el seu equip de futbol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any