La V envaeix els comptes de Twitter

  • Personatges públics actius en aquesta xarxa social canvien el seu nom de capçalera per introduir-hi la V i incentivar així la mobilització de la propera Diada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.08.2014 - 11:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La V de la Diada vinent ha envaït les xarxes socials. Figures importants d’àmbits diversos el país, com l’econòmic, l’acadèmic, el comunicatiu, el cultural o el polític, han incorporat una V en el seu compte de Twitter per reivindicar la V de ‘victòria’ que reclama l’Assemblea Nacional Catalana. Per fer-ho, aquests usuaris han canviat algunes lletres per una ‘v’ majúscula. Uns altres han incorporat la V i el tram en què se situaran l’Onze de Setembre al seu nom d’usuari.

Ho han fet habituals piuladors com l’economista Xavier Sala-Martín —XaVier Sala-i-Martin–, l’escriptor Màrius Serra —MàriVs Serra–, o l’assagista i ex-president de la fundació Catdem Agustí Colominas —AgVstí Colomines. També han fet aquest canvi recentment l’economista i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional Germà Bel —germà Vel. També l’economista i presidenta d’Òmnium, Muriel Casals —mVriel Casals.

En el món de la comunicació, destaquen els periodistes Jordi Graupera —Vordi Vraupera–, Francesc Marc-Álvaro — Francesc-Marc ÁlVaro–, Vicent Partal —V icent partal, Tian Riba —tian riVa–, i Liz Castro —Liz Castro V!.

També les diputades d’ERC al parlament Marta Vilalta —IVIartaVilalta #SíSí i Alba Vergés —Alba Vergés #SíSí #V— ho han fet; i la diputada de CiU Àngels Ponsa afegeix una V davant el seu nom —VÀngels Ponsa i Roca. El diputat republicà Marc Sanglas, en canvi, opta per incorporar el seu tram en la capçalera de Twitter —Marc Sanglas Tram21–, igual que la representant de CiU i tinent batlle de Tortosa, Meritxell Roigé —Meritxell Roigé TRM2. També ha cridat així a la participació, el diputat de la CUP, David Fernández —David #CUP Tram26 #V.

Informació relacionada:

La guia de la V de l’Onze de Setembre

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

El cartell de la V demana omplir els carrers l’11-S per omplir les urnes el 9-N

Les samarretes de l’11 de setembre a la venda a la botiga de VilaWeb

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any