Una guia per als qui visitin Escòcia pel referèndum

  • El Centre Català d'Escòcia hi proposa consells d'allotjament i transport, visites i menges, a més de recursos sobre la consulta del 18 de setembre

VilaWeb
Redacció
20.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A menys d’un mes per al referèndum sobre la independència d’Escòcia, creix l’interès al nostre país pel procés sobiranista escocès. No pocs catalans, de fet, han decidit de visitar el país aquest estiu, i uns quants tenen previst d’anar-hi el 18 de setembre per viure de prop el dia del referèndum. Pensant en ells, el Centre Català d’Escòcia ha elaborat una guia amb informació útil i diversa per a tots aquests visitants.

Hi consta informació bàsica i vincles sobre l’allotjament, els mitjans per a desplaçar-s’hi i les coses que s’hi poden fer, com una visita guiada al parlament escocès a Edimburg (obra de l’arquitecte català Enric Miralles), un tour en català específic per a entendre el referèndum i conèixer la capital o anar als pubs més tradicionals de les principals ciutats.

En un altre apartat, els membres del centre català comenten els plats típics escocesos, com el haggis, les galetes salades oatcakes, l’entrepà de porc rostit d’Edimburg i l’estrambòtica barra de Mars fregida. Entre les begudes s’hi destaquen l’Irn-Bru i, és clar, el whisky. 

Sobre el referèndum, la guia recomana algunes webs i blocs; llibres com ‘El mirall escocès’, de Xavier Solano, i ‘La noia d’Aberdeen’, de Quim Aranda; documentals com ‘Homenatge a Escòcia‘ i el capítol del programa ‘Afers exteriors’ de TV3 dedicat al país; els films ‘Trainspotting’, ‘Braveheart’ i ‘Carros de foc’, i la trilogia del director Ken Loach, ‘The Angels’ Share’, ‘Sweet Sixteen’ i ‘Ae Fond Kiss’, que retraten unes quantes comunitats i problemes socials d’Escòcia.

Activitats del dia 18 de setembre

El Centre Català d’Escòcia ha preparat una àmplia jornada d’activitats a l’Augustine United Church d’Edimburg el mateix 18 de setembre, amb debats al llarg del dia sobre immigració i referèndum, cultura i política i democràcia representativa a Catalunya i Escòcia.

També es farà a les tres una ballada de sardanes organitzada per l’agrupació d’Arenys de Munt (Maresme) i un sopar de seguiment dels resultats de la consulta, a partir de les nou del vespre.

Més notícies:

Una ruta en català per Edimburg per a entendre el referèndum escocès (24-6-2014)

A un mes del referèndum escocès (18-8-2014)

Els sondatges mostren l’augment del sí a la independència d’Escòcia (19-8-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any