Rull replica a Junqueras que la determinació de CDC per guanyar l’estat propi és intacta

  • El número 2 del partit diu que s'enviarà una carta als militants per tal que se sumin a la V de l'Onze de Setembre perquè la diada sigui 'esclatant'

VilaWeb
ACN
18.08.2014 - 08:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El número 2 de CDC, Josep Rull, ha replicat a l’article que el president d’ERC, Oriol Junqueras, va publicar ahir al diari ‘El Punt Avui’ i en què apuntava que no és moment ‘de vacil·lacions ni dubtes’. CDC no se sent ‘en absolut’ interpel·lada per les paraules del republicà perquè manté ‘intacta’ la determinació per ‘guanyar l’estat propi i exercir el dret a decidir’. A més, Rull, que ha fixat tres objectius per la diada -demostrar que ‘no ens cansem, no ens trenquem i que és una expressió majoritària’-, ha avançat que el seu partit enviarà una carta la militància els propers dies instant-los a participar a la ‘V’ per fer de l’Onze de Setembre una jornada ‘esclatant’

‘En absolut, deu parlar per algú altre’. Així ha replicat Rull a les paraules de Junqueras. ‘El que hem fet en política fins ara té sentit per guanyar l’estat propi i exercir el dret a decidir, la determinació és intacte, des del moment zero’, ha reblat. ‘Potser algú té alguna dificultat, nosaltres no en tenim ni en tindrem cap’ i en aquest sentit ha insisit que la voluntat per la consulta és ‘clara i rotunda’. ‘Algunes de les apel·lacions deuen anar per altres; si van per nosaltres, ho trobaríem inacceptable’, ha sentenciat el futur coordinador general de CDC en assistir a l’entrega de premis del concurs de guarniments de carrers.

En aquest sentit, Rull ha explicat que s’enviarà en els propers dies a tota la militància -s’ha fer arribar ja a alguns delegats, una carta signada tan per Rull com pel vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Corominas, animant-los a participar als actes de la Diada. ‘Que s’apuntin a la V, per sortir al carrer, per activar-se, per convèncer familiars, companys i amics per tal que sigui esclatant’, ja que ‘en molt bona mesura el 9-N serà un èxit si l’11-S és un èxit’.

En aquest mateix sentit, Rull ha assegurat que el seu partit té de cara l’Onze de Setembre, tres objectius marcats: ‘demostrar que no ens cansem, que el procés és irreversible cap a la llibertat’ primer; segon, ‘que no ens trenquem, perquè la unitat bàsica és molt més fora que el soroll que es pugui generar’; i tercer, que tot plegat es tracta d’una ‘expressió molt majoritària’. Per aquest motiu insten els catalans a ‘no defallir’ malgrat que són ‘conscients’ que hi ha ‘moltes dificultats’.

D’altra banda Junqueras ha tornar a fer una crida de mà estes al PSC per tal que se sumin a la majoria parlamentària a favor del dret a decidir. ‘El problema que tenen el PP i el PSOE no és què preguntem sinó que es pregunti al poble de Catalunya’. Per tot plegat, conviden el PSC a ‘enfortir aquesta gran majoria que ja existeix, no a anar a buscar altres majories’, ha insistit.

Finalment ha respost a les paraules d’Anna Simó (ERC) des de la UEC, sobre les dificultats que tindria una Catalunya independent. Rull s’ha referit als informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional que, de fet, sobre la viabilitat econòmica de Catalunya en cas d’independència sense acord amb l’estat, xifraven entre 4.000 i 5.000 milions els euros necessaris mensuals per fer front a les despeses de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any