L’ANC demana el suport de Matteo Renzi per a poder votar el 9-N

  • La campanya adreçada a líders mundials es trasllada a l'Amfiteatre romà de Tarragona per interpel·lar el primer ministre italià pel dret de decidir

VilaWeb
Redacció
16.08.2014 - 21:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha traslladat a l’amfiteatre romà de Tarragona la campanya encetada el mes passat per internacionalitzar el dret de decidir dels catalans i la consulta del 9 de novembre. En l’acte hi ha participat unes 800 persones i s’hi ha desplegat un gran mural amb el rostre del primer ministre italià, Matteo Renzi, on s’hi podia llegir: ‘Senyor president, els catalans votaran per la seva llibertat el 9-N’. També s’ha estès un mural amb el lema ‘Ara és l’hora #Sí+Sí’ i s’ha format un mosaic amb la senyera entre els assistents ubicats a les grades del monument. Aquest és el sisè mural que desplega l’ANC aquest estiu a Catalunya, a menys d’un mes de la Diada.

L’acte, que ha començat a les set de la tarda a l’Amfiteatre romà, ha estat organitzat per les assemblees territorials de l’ANC de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès, amb la col·laboració d’Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència. Aquesta acció forma part de la campanya d’estiu de l’Assemblea, amb què vol aconseguir el reconeixement internacional de la causa catalana per tal de tenir ressò mundial i informar que els catalans votaran el 9N.

Després de l’entrada dels timbals al monument romà, s’ha desplegat el primer mural, amb el lema ‘Ara és l’hora #Sí+Sí’ i s’ha donat pas a la lectura del manifest de la campanya unitària ‘Ara és l’hora’. Seguidament s’ha desplegat un mosaic amb la senyera catalana entre els assistents que s’han situat a les grades de l’Amfiteatre, molts dels quals anaven equipats amb estelades.

Pels volts de les vuit del vespre s’ha llegit un segon parlament amb una interpel·lació directa al primer ministre italià just abans de desplegar la segona lona de 15 per 30 metres amb la figura de Matteo Renzi. Durant l’acte s’ha comptat amb la participació de la Coral de Mont-Roig del Camp i d’un grup de música tradicional.

Una campanya d’internacionalització

L’assemblea ha desplegat cada cap de setmana, des del mes de juliol, un mural gegant dirigit a diferents líders mundials. El primer va ser el president dels Estats Units, Barack Obama, a Badalona, i després s’ha ampliat el repertori a Jean-Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande i David Cameron. En les properes setmanes els missatges aniran dirigits al secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, el papa Francesc i també al primer ministre suec Fredrik Reinfeldt.

El criteri per escollir aquests líders mundials, va ser que siguessin dirigents de països estrictament democràtics, i amb un cert pes en les relacions internacionals. Així ho va explicar, Núria Vinyals, membre del secretariat nacional de l’assemblea i coordinadora de la campanya, en la presentació dels actes de l’ANC per explicar el procés al món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any