L’ANC s’adreça a Matteo Renzi per internacionalitzar el procés

  • L'assemblea desplegarà avui a Tarragona un mural dirigint-se al primer ministre italià

VilaWeb
Redacció
16.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) interpel·lerà el primer ministre italià Matteo Renzi, que actualment també sosté la presidència de torn de la Unió Europea. En el marc de la campanya de l’ANC per internacionalitzar el procés català, l’entitat –juntament amb els ciutadans que hi vulguin participar– desplegaran un gran mural de 15 per 30 metres amb la cara de Renzi i un missatge clar, que els catalans votaran el 9-N.

L’acte es farà a les 19.00 a l’Amfiteatre Romà de la capital tarragonina. També s’acompanyarà de diables, timbalers i música popular catalana, organitzant així, una festa reivindicativa. L’esdeveniment serà presentat pel periodista Ricard Lahoz i comptarà amb les intervencions de l’escriptora Margarida Aritzeta i representants de l’ANC i d’Òmnium Cultural.

Una campanya d’internacionalització

L’assemblea ha desplegat cada cap de setmana, des del mes de juliol, un mural gegant dirigit a diferents líders mundials. El primer va ser el president dels Estats Units, Barack Obama, a Badalona, i després s’ha ampliat el repertori a Jean-Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande i David Cameron. En les properes setmanes els missatges aniran dirigits al secretari general de l’ONU, Ban Ki-moon, la presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, el papa Francesc i també al primer ministre suec Fredrik Reinfeldt.

El criteri per escollir aquests líders mundials, va ser que siguessin dirigents de països estrictament democràtics, i amb un cert pes en les relacions internacionals. Així ho va explicar, Núria Vinyals, membre del secretariat nacional de l’assemblea i coordinadora de la campanya, en la presentació dels actes de l’ANC per explicar el procés al món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any