CDC diu que la consulta ‘continuarà viva’ per més que el TC la prohibeixi

  • Un ajornament, 'molt excepcional', s'hauria de consensuar amb els partits, diu Rull

VilaWeb
Redacció
13.08.2014 - 09:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador general de CDC, Josep Rull ha sortit al pas del debat sobre un possible ajornament del 9-N, dient que la consulta ‘continuarà vivia’, per més que el Tribunal Constitucional la impugni. Així ho ha dit en unes declaracions a Europa Press, l’endemà de les paraules de la vice-presidenta del govern català, Joana Ortega, que va dir que la consulta no es podria fer si l’estat espanyol la prohibia. ‘La consulta es farà a l’empara d’una llei emanada d’un parlament legítim i democràtic, el Parlament de Catalunya.’ Ha dit que en el cas ‘molt excepcional’ que s’hagués d’ajornar s’hauria de consensuar entre tots els partits favorables al dret de decidir, CiU, ERC, ICV-EUiA i a CUP.

‘Ara l’objectiu és el 9-N, i qualsevol decisió l’haurem de prendre tots els que hem pactat la data i la pregunta. La força de l’èxit ha estat la unitat i la mantindrem durant tot aquest procés fins al 9 de novembre’, ha afegit Rull.

Si el TC recorre la llei de consultes o el decret de convocatòria de la consulta, ‘continuarem lluitant democràticament’, ha dit Rull, que també diu que, arribats a aquesta situació, considerarien accions com la defensa jurídica al TC, com la demanda d’emparament internacional i en ‘treballar per substituir legalitat per legitimitat.’

Entrevista amb Jaume Marfany (ANC): ‘No volem sentir a parlar de res que no sigui el 9-N’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any