Les inscripcions a la V de la Diada es podran fer per telèfon, a partir de dijous

  • Òmnium i l'ANC criden a inscriure's a la mobilització per 'fer un pas definitiu cap a la llibertat'

VilaWeb
Redacció
12.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les dues entitats que organitzen i promouen la V de la Diada, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, augmenten els esforços per a aconseguir una gran mobilització a Barcelona. A partir de dijous, la campanya ‘Ara és l’hora’ disposarà de línies telefòniques per a poder fer la inscripció i omplir fins a 73 trams que recorren la Diagonal i la Gran Via de Barcelona, amb la plaça de les Glòries com a punt d’unió. Fins ara, els canals d’inscripció eren a través de la web www.araeslhora.cat o a les assemblees territorials dels Països Catalans.

El telèfon per a apuntar-se a la V de sabrà dijous mateix. Així, segons l’ANC, s’asseguren que tot funcionarà des del moment que s’obri la línia i eviten que la gent hi truqui abans d’hora.

El nombre d’inscrits s’anunciarà demà en una conferència de premsa. Malgrat que des de l’entitat sobiranista no han avançat una xifra concreta –actualment n’hi ha 70.000–, sí que afirmen que el nombre de persones apuntades ha augmentat.

Pel que fa a les incidències que s’havien detectat en el funcionament de la web d’inscripció, des de l’ANC afirmen que s’han solucionat en la majoria de casos. Segons l’organització, a través d’un sol correu electrònic es poden inscriure fins a cinc persones, són disponibles tots els trams i s’han arreglat també els problemes que donava el sistema d’inscripció amb el navegador Internet Explorer. 

A menys d’un mes per la Diada

A un mes per a la Diada, la de la Gran Via i la Diagonal de Barcelona presenta una ocupació, segons les dades d’inscripcions facilitades fa una setmana per l’organització, de 70.000 manifestants. D’acord amb el mapa que ofereix la web de la campanya ‘Ara és l’hora’, dels 73 trams que hi ha en els onze quilòmetres entre totes dues avingudes, n’hi ha quatre que són plens, els dels extrems, tant de la Diagonal com de la Gran Via, tocant a la plaça de les Glòries i a la plaça de Pius XII, per una banda, i a la plaça d’Ildefons Cerdà, per una altra.

Informació relacionada: Com es fa la inscripció a la V de la Diada?

Hi ha dos trams amb una ocupació alta a prop de la plaça de les Glòries. I n’hi ha cinc més amb ocupació alta (sobretot en els trams de confluència de la Diagonal i de la Gran Via amb el passeig de Gràcia), però tots els altres tenen una ocupació molt baixa.

Segons la parada de metro

De la mateixa manera que van fer l’any passat, els responsables de la web Ullsvermells.com fan un seguiment de l’ocupació dels trams de la V, i fan una classificació dels trams segons les parades de metro més pròximes. Allà on hi ha més ocupació és a les proximitats de les parades de Maria Cristina, de Passeig de Gràcia, de Diagonal i de Glòries.

Heus ací el mapa del recorregut i dels trams, marcats de colors diferents segons l’ocupació:

L’organització entén que enguany hi ha molta gent que no troba tan necessari d’inscriure’s per participar en la concentració de la Gran Via i la Diagonal de Barcelona. Amb tot, insisteix en la necessitat que tothom qui hi vulgui prendre part s’hi inscrigui.

Amb la inscripció, diuen, es podrà assegurar que tots els manifestants quedin ben repartits al llarg dels onze quilòmetres del recorregut de la V i, a més, que es pugui formar la senyera amb les samarretes grogues i vermelles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any