La V de la Diada: quanta gent hi ha inscrita?

  • Tret dels extrems i la part central, l'ocupació encara és baixa a la resta de trams

VilaWeb
Redacció
11.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A un mes per a la Diada, la de la Gran Via i la Diagonal de Barcelona presenta una ocupació, segons les dades d’inscripcions facilitades fa una setmana per l’organització, de 70.000 manifestants. D’acord amb el mapa que ofereix la web de la campanya ‘Ara és l’hora’, dels 73 trams que hi ha en els onze quilòmetres entre totes dues avingudes, n’hi ha quatre que són plens, els dels extrems, tant de la Diagonal com de la Gran Via, tocant a la plaça de les Glòries i a la plaça de Pius XII, per una banda, i a la plaça d’Ildefons Cerdà, per una altra.

Informació relacionada: Com es fa la inscripció a la V de la Diada?

Hi ha dos trams amb una ocupació alta a prop de la plaça de les Glòries. I n’hi ha cinc més amb ocupació alta (sobretot en els trams de confluència de la Diagonal i de la Gran Via amb el passeig de Gràcia), però tots els altres tenen una ocupació molt baixa.

Segons la parada de metro

De la mateixa manera que van fer l’any passat, els responsables de la web Ullsvermells.com fan un seguiment de l’ocupació dels trams de la V, i fan una classificació dels trams segons les parades de metro més pròximes. Allà on hi ha més ocupació és a les proximitats de les parades de Maria Cristina, de Passeig de Gràcia, de Diagonal i de Glòries.

Heus ací el mapa del recorregut i dels trams, marcats de colors diferents segons l’ocupació:

L’organització entén que enguany hi ha molta gent que no troba tan necessari d’inscriure’s per participar en la concentració de la Gran Via i la Diagonal de Barcelona. Amb tot, insisteix en la necessitat que tothom qui hi vulgui prendre part s’hi inscrigui.

Amb la inscripció, diuen, es podrà assegurar que tots els manifestants quedin ben repartits al llarg dels onze quilòmetres del recorregut de la V i, a més, que es pugui formar la senyera amb les samarretes grogues i vermelles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any